Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Peroanele improvizate ale liniei 41, extrem de periculoase | A fost descoperită „gena nemuririi”. Oamenii nu ar fi chiar nemuritori, dar ar putea trăi câteva mii de ani | 28 de persoane internate in urma deratizarii din Timisoara, 12 copii | Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara | Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

SUA/Rusia: A început al doilea “război rece”

Scris de :     2014-04-28 23:15

Un al doilea “război rece” între Rusia și SUA a început, dar acesta nu mai este dus între două mari puteri, întrucât lumea nu mai este divizată în două blocuri opuse, consideră președintele Consiliului rus pentru politica externă și de apărare Fedor Lukianov.

“A vorbi de o degradare a relațiilor dintre Rusia și SUA nu are sens, noi am intrat într-o nouă realitate care se numește ‘al doilea război rece‘. Este vorba de o realitate ce se caracterizează printr-un nou tip de relații ce se bazează pe sancțiuni, contra-sancțiuni și tentative de a-i aduce prejudicii adversarului”, a declarat Lukianov pentru RIA Novosti.

În opinia expertului, al doilea “război rece” va fi semnificativ diferit de cel care a avut loc înainte de căderea URSS, întrucât lumea a devenit mai deschisă și mai diversificată, astfel încât nu va mai fi o confruntare “în doi”, adică între două superputeri.

Potrivit aceluiași expert, este puțin probabil să se găsească țări doritoare să se alăture poziției ruse și, în același timp, se pune întrebarea dacă aliații SUA vor accepta să se plieze la exigențele americane și câte țări vor rămâne neutre sau vor refuza să susțină măsurile îndreptate împotriva Moscovei. Același expert a apreciat că “un război rece” constă în primul rând în descurajarea adversarului și împiedicarea acestuia să-și lărgească sfera sa de influență.

Declarațiile expertului rus intervin în contextul în care SUA și UE au anunțat luni noi sancțiuni împotriva Rusiei, pe fondul situației din Ucraina.

Credeţi că asistăm la un nou război rece?

Care vor fi consecinţele acestui război rece pentru România ?
Alte stiri din: Dezbateri, rss 1asig Afisari - 935
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Fenomene meteo severe în România. Prognoza meteo pentru București Citeste