Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

Exclusiv ZV. Gitenstein: “Contăm pe România în calitatea sa de aliat sincer”

Scris de :     2011-07-01 14:17

Mark Gitenstein, ambasadorul SUA în România, a declarat în exclusivitate pentru ZiuaVeche.ro că, “ajutorul şi angajamentul României au jucat un rol crucial şi în eforturile noastre din Afganistan şi Irak. De asemenea, contăm pe România în calitatea sa de aliat sincer şi de încredere în sprijinul democraţiei în cadrul altor foruri internaţionale precum Consiliul de Securitate al ONU, OSCE şi NATO.” 

Gitenstein  consideră că, “pentru americani, Ziua Independenţei este o sărbătoare specială – o zi care aduce împreună familiile şi prietenii, dar şi întreaga naţiune americană. În această zi, sărbătorim credinţa noastră comună că guvernele ar trebui să promoveze interesele tuturor cetăţenilor, că dialogul şi dezbaterea deschisă nu fac altceva decât să întărească structura naţiunii noastre. Ştim că respectarea acestei credinţe a făcut ţara noastră mai puternică. Şi ştim că libertăţile anunţate de tânăra democraţie americană acum mai bine de două secole sunt astăzi pentru alţii la fel de cruciale cum sunt pentru cetăţenii noştri.” 

Referindu-se la Ziua Naţională a SUA, ambasadorul Mark Gitenstein ne-a spus că, “anul acesta de 4 iulie, SUA sunt onorate să lucreze alături de România în cadrul forumului ţărilor care s-au angajat să promoveze şi să consolideze democraţia în întreaga lume. Totodată, suntem mândri de eforturile României de a-şi dezvolta economia de piaţă. Ştim că atenţia concentrată asupra statului de drept va fortifica dezvoltarea României şi va face relaţiile dintre popoarele noastre şi mai strânse. 

Relaţiile dintre SUA şi România sunt mai strânse decât oricând şi sunt încrezător că în viitor vom avea un parteneriat chiar mai puternic, bazat pe valorile pe care le sărbătorim astăzi. Fie ca spiritul Zilei Independenţei să unească popoarele noastre astăzi şi întotdeauna.”
Alte stiri din: Intalnirile ZV Afisari - 799
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante