Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Unde trăieşte cea mai rapidă furnică din lume | Statele Unite au efectuat o operaţiune cibernetică secretă în Iran | Nobel 2019 - Cine este laureatul premiului pentru pace | Doi bărbaţi, arestaţi în Florida după ce au îmbătat un aligator | Recomandări pentru reducerea expunerii la radiaţiile electromagnetice

Marius Bostan: Slăbiciunea noastră constă în slăbiciunea leaderilor

Scris de :     2016-05-25 10:24

Slăbiciunea noastră constă în slăbiciunea leaderilor, în slăbiciunea oamenilor inteligenți, pentru că și-au pierdut încrederea și speranța în capitalul uman și în forța acestei țări, a declarat luni ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan, la o conferință de specialitate.

bostan mariusSlăbiciunea noastră constă în slăbiciunea leaderilor, în slăbiciunea oamenilor inteligenți, pentru că și-au pierdut încrederea și speranța în capitalul uman și în forța acestei țări. Dacă toți oamenii care au încredere în țara asta și-ar pune traista în băț și o zi din viața lor să meargă într-un sat din România, într-o comunitate defavorizată din cartierul Ferentari, să încerce să stea de vorbă cu leaderii, eu cred că vom schimba România foarte repede. 2018 este o țintă rezonabilă să facem acest lucru”, a afirmat Marius Bostan la conferința „Capitalul uman al României — forța de muncă adecvată din economie și producătorul de valoare adăugată în societate: cum recuperăm ce am ignorat în ultimii 25 de ani”.

De asemenea, acesta a lansat ideea ca 1.000 de companii să „adopte” fiecare câte un sat și să încerce schimbarea mentalităților.

„Pentru 2018, an în care vom sărbători 100 de ani de la Marea Unire, nu mai trebuie să avem două Românii, o Românie aici, o Românie în afară. Trebuie să fie strâns legate aceste Românii. O Românie în mediul rural, o Românie în mediul urban. Iată două Românii fantastic de dezunite, să spunem așa. Iar aceasta nu ține doar de Guvern, ține de fiecare dintre noi. Ține de fiecare companie. Ce ar însemna dacă fiecare din 1.000 companii din top spune „eu adopt un sat”. Adoptare în sensul că măcar o dată pe lună să meargă din board-ul companiei, sau o dată la trei luni, să meargă în acel sat, să discute cu leaderii comunității și să facă această vizită doar pentru schimbarea mentalităților, întărirea unor principii și valori fundamentale și oferirea unui drum. Aceasta au făcut înaintașii noștri acum 100 de ani când au modernizat România. Au mers din sat în sat și atunci nu era internet, nu erau telefoane mobile, nu erau mașini. De ce au putut?”, a afirmat Marius Bostan.
Alte stiri din: Jurnal de Sărindar Afisari - 56
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante