Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Unde trăieşte cea mai rapidă furnică din lume | Statele Unite au efectuat o operaţiune cibernetică secretă în Iran | Nobel 2019 - Cine este laureatul premiului pentru pace | Doi bărbaţi, arestaţi în Florida după ce au îmbătat un aligator | Recomandări pentru reducerea expunerii la radiaţiile electromagnetice

Senzaţional : SUA dă în folosinţă un scut împotriva colonelului român

Scris de :     2016-05-13 11:28

Fapte:
Pe data de 07. 05. 2016, doi militari români sunt ucişi în Afganistan, în condiţii pe care MApN le prezintă defectuos şi parţial trunchiat.
baza deveseluPe data de 08.05.2016 „un colonel al armatei române” scrie un articol În Cuiul Cătării, intitulat „Campanii în Europa”, în care printre alte subiecte abordează şi problema ultimelor exerciţii de putere şi intimidare ale NATO în Moldova, articol în care, ca şi altă dată se declară împotriva împingerii tot mai accentuate a României în jocul ruso-american, joc pe care de altfel l-au sesizat şi menţionat şi cei de la Stratfor.
Pe data de 09.05. 2016 un site de ştiri sau ce o fi, pe nume său Activenews, publică sub pana unui –probabil- jurnalist numit Andrei Nicolae, un articol sub titlul : „Un colonel al Armatei Române, acuzații TERIBILE la adresa SUA după moartea soldaților în Afganistan: Românii au devenit carne de tun pentru americani și mor pe capete pentru afacerile CIA. Ne-au distrus armata, dotând-o cu sicrie plutitoare sau zburătoare”. Articolul practic preia o parte din cele spuse de “colonelul român” pe data de 08 05, dar le leagă tendenţios de moartea celor doi militari români făcând din articol nu doar un aşa zis protest dar un şi fel de învinuire a SUA pentru cele petrecute. Oricine citeşte articolul de pe “Cuiul Cătării” îşi poate da seama că cele spuse de mine nu sunt legate sub nici un fel de decesul militarilor români, evenimentul nu este nici măcar menţionat, iar cuvintele “colonelului” nu reprezintă acuzaţii ci doar o prezentare de fapte şi opinii care de altfel au fost exprimate în repetate rânduri, nu reprezintă nici o noutate, cu atât mai puţin ceva teribil, senzaţional sau nemaiîntîlnit, care să dea măcar ocazia să fie prezentat în acest fel. Dar cum titlul, ca şi modul în care sunt prezentate opiniile se lipeau “gazetăreşte” dând impresia unei ştiri de senzaţie, de cererea de nemaipomenit a cititorilor respectivei pagini, domnul Andrei s-a procopsit cu un “best seller “, compilaţia sa featuring Neacsu Marin i-a făcut ceva mii de vizualizări şi un loc 3 până la ora asta, la rubrica cele mai citite articole ale site-ului.
Văzând că e un os de rost pe seama unui titlu care conţine şi sintagma “teribil”, o serie de alţi jurnalişti de can-can de la Aktual 24, B1tv, EvZ, Antena 3 şi alte pagini mai mult sau mai puţin centrale au preluat ştirea pe data de 10.05.2016, păstrând tenta celor de la Activenews, în încercarea de a face ceva bani de pe vizualizări sau comentarii. Şi uite aşa românul a aflat că un ofiţer al armatei române, se revoltă -vezi Doamne- şi acuză SUA chiar de moartea celor doi soldaţi, pentru că dacă te iei după titlurile articolelor lor, cam aşa rezultă. Nu contează nici că este vorba de un ofiţer în rezervă, nici că articolul său nu are nici o legătură cu incidental din Afganistan şi nici că aşa zisele acuze erau practic adresate conducătorilor statului, guvernului şi armatei române, pentru că în dedinitiv ei se fac preş în faţa înaltelor porţi, oricare ar fi ele.
Pe data de 12.06.2016 are loc inaugurarea oficială a Sistemului Antirachetă de la Deveselu, activitate la care au participat oficialităţi româneşti, americane şi ale Alianţei. Să îmi fie permis să merg şi eu pe linia “confraţilor” din paginile enunţate mai sus şi să titrez că “americanii, de teama atacului colonelului român, au dat imediat în folosinţă un scut care să îi protejeze”. Nu cred că aş fi mai puţin îndreptăţit, că doar şi colegii “jurnalişti” au legat “atacul” meu de moartea militarilor cu care era contemporan, aşa cum şi inaugurarea scutului este contemporană cu “atacul colonelului”.

Iată cam cum ar arăta o ştire model Activenews, brodată  pe evenimentele menţionate:
NATO CONTRAATACĂ
SUA au inaugurat la Deveselu un scut antirachetă, ca răspuns la atacul  teribil al unui colonel român la adresa SUA, cu 4 zile mai înainte.  După ce colonelul a atacat SUA într-un articol devastator, SUA au contracaat fulgerător, inaugurând la Deveselu, foarte aproape de locul atacului lansat de colonel, Craiova, un scut antirachetă care să le protejeze. Conform declaraţiilor oficialilor americani, scutul este un scut pur defensiv aşa că locuitorii Craiovei nu trebuie să se simtă ameninţaţi. Mai mult, pentru a elimina orice dubii cu privire la scopul  şi ţinta acestui scut, dar şi pentru a pune capăt unor interpretări aiuristice, Jens Stolenberg, şeful alianţei Nord Atlantice, prezent şi el la eveniment alături de Dacian Cioloş şi adjunctul secretarului Apararii din SUA, Robert Work, a declarat că “scutul de la Deveselu nu vizează Rusia. Dacă noi hotărâm să înfruntâm Rusia, vom spune clar în fata acest lucru”.  Aşadar singurul care trebuie să se simtă ameninţat de acest scut defensiv, este colonelul român. Reamintim că,  aşa cum am spus într-un articol anterior,  colonelul român atacase SUA în urma decesului a doi militari români în Afganistan. În acest context inaugurarea scutului de la Deveselu este o urmare firească.“

Aştept acuma ca toată presa sau cel puţin paginile care au scris despre “teribilul atac al colonelului” să preia acest titlu de presă ca să mai facă şi ei un pic de rating, să le crească audienţa şi să mai ia câte un pulitzer autohton. La aşa guverne, şi clasă politică, aşa presă. La aşa presă, aşa cititori şi comentarii. Cei care au comentat pe pagina gloriosului Activenews nu au avut nici măcar curiozitatea să intre pe pagina cu articolul original, deşi-şi aici totuşi trebuie să îi dau o bilă albă domnului Nicolae – fuseseră menţionate sursa şi autorul, ceea ce m-a surprins plăcut. Aşa cum spuneam, la aşa articole, aşa comentatori şi cititori. Domnule Andrei Nicolae, poţi publica acest articol, ca drept la replică la articolul dumitale? Uite te las să păstrezi titlul original, este în ton cu stilul de jurnanism pe care îl practicaţi şi poate datorită titlului mai prinde un loc în top ten.
Notă:
Bineînţeles că articolul domnului Nicolae a făcut deliciul tuturor iubitorilor de votkă, sau mai bine spus basamac, adică al proruşilor, ale căror site-uri au preluat articolul cu titlul acela teribil, bucuroşi că un colonel din armata română membră NATO, “atacă SUA”. Stimaţi iubitori de ţări sau interese străine, oriunde v-aţi afla şi orice cetăţenie aţi avea, trebuie să vă dezamăgesc şi să vă spun că eu, ca şi cea mai mare parte a militarilor români, indiferent de grad, funcţie şi poziţie, activi sau în rezervă, îmi iubesc ţara, naţia, tradiţiile, libertatea şi apăr interesele armatei, nu ale conducătorilor ei de ocazie,apăr interesele ale ţării, nu ale preşedinţilor ei indifernt cine i-a instalat, ale neamului românesc de aici şi de peste graniţe indiferent cine pretinde că le reprezintă. Dacă la un moment dat mă declar în dezacord cu unele fapte, declaraţii, sau măsuri ale cuiva, indiferent de naţie sau cetăţenie, asta nu înseamnă că am ceva cu întregul neam, popor sau stat, sau orientare ci cu acele fapte, declaraţii, intenţii sau măsuri pe care le incriminez. Punct!
Alte stiri din: Jurnal de Sărindar Afisari - 1,089
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante