Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Poșta Română: cărți poștale personalizate direct de pe telefon | Armata britanică trimite Typhoon-ul în România | Aşa ar putea arăta EXTRATEREŞTRII (video) | Structura anului școlar 2017 - 2018 | Băsescu îi dă la temelie lui Kovesi

Arma secretă a verii 2016. Zona lacurilor alpine europene (galerie foto)

Scris de : Marius Popovici     2016-03-27 13:31

Din cele mai vechi timpuri, apele curgătoare dar și cele stătătoare – lacurile, au fost pentru colectivitățile umane locurile unde s-a dezvoltat infrastructura de locuit, iar mai târziu și cea economică. Anii de după cel de-al doilea război mondial au însemnat, la nivel european, o periodă de creștere, dezvoltare a infrastructurii hoteliere și de petrecere a timpului liber, tocmai în vecinătatea imediată a lacurilor alpine și prealine, din țări ca Elveția, Austria, Germania și Italia.

Arma secretă a verii 2016. Zona lacurilor alpine europene (galerie foto) reportaj

Lacul Staffelsee

Una dintre destinațiile preferare de mulți europeni, inclusiv români, de petrecere a celei mai frumoase perioade a anului – concediul de vară – este landul german Bavaria, cu ale sale peste 350 lacuri alpine și prealpine, toate la 2-3 ore distanța cu mașină, din chiar capitala landului-Munchen.

Arma secretă a verii 2016. Zona lacurilor alpine europene (galerie foto) reportaj

Lacul Constanz-Bodensee

Acestă zonă turistică are un specific aparte față de alte zone asemănătoare, în sensul că avem, pe lângă un număr însemnat de hoteluri de diferite categorii, foarte multe pensiuni țărănești, foarte comode și îngrijite, dar și multe apartamente de vacanță la prețuri accesibile, fapt ce face aproape imposibilă obținerea unui loc de dormit în sistemul – last minute, ci doar după o rezervare cu 4-5 luni înainte de concediul de vară.

Este de la sine înțeles că lacurile bavareze oferă și un număr mare de campinguri, pentru amatorii de concediu pe malul lacului.
Cel mai mare lac din zonă este lacul Konstanz-Bodensee, cu o suprafața de 536km/2, dar suprafață se împarte cu alte două țari învecinate – Austria și Elveția.

Arma secretă a verii 2016. Zona lacurilor alpine europene (galerie foto) reportaj

Lacul Chiemsee

Alte lacuri atrăgătoare sunt – lacul Chiemsee, lacul Starnberg, Tegernsee, Staffelsee, Kochelsee și celebrul Koenigssee.
Apa acestor lacuri este extrem de curată, are calitate de apă de băut, grație muncii unor echipe de chimiști, fizicieni și biologi, aceste lacuri au un conținut minimal de fosfor, de substanțe nutritive, motiv pentru care peștii nu cresc foarte mult, spre regretul pescarilor din zonă.

Arma secretă a verii 2016. Zona lacurilor alpine europene (galerie foto) reportaj

Lacul Bodensee

În acest sens, legislația europeană prevede monitorizarea strictă a calității apei și întocmirea unor planuri de amenajare conforme legislației.

Arma secretă a verii 2016. Zona lacurilor alpine europene (galerie foto) reportaj

Lacul Kochelsee

Un concediu, în aceste zone, poate fi ceva deosebit, exclusiv, aici se îmbină armonios flerul alpin cu modul de viață mediteranean-

Italia este foarte aproape, iar în aceste timpuri, în care multe destinații turistice pot fi un pericol, un concediu într-un cadru alpin poate fi o alternativă – plăcută, sportivă și inedită.
Alte stiri din: Reportaj Afisari - 231
Recomandarile Editorilor
Comentarii

decebal tower
birouri zona decebal
apartamente zona decebal
apartamente lux unirii
apartamente de lux unirii
apartamente 2015 unirii
apartamente noi 2015 unirii
birouri noi 2015 unirii