Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Poșta Română: cărți poștale personalizate direct de pe telefon | Armata britanică trimite Typhoon-ul în România | Aşa ar putea arăta EXTRATEREŞTRII (video) | Structura anului școlar 2017 - 2018 | Băsescu îi dă la temelie lui Kovesi

Asfalt de uzură pe autostrada Lugoj – Deva (FOTO)

Scris de : Marius Popovici     2016-05-09 08:47

Suntem în mai 2016, lună în care, conform fișei inițiale de proiect, autostrada Lugoj -Deva avea termen de finalizare, dată care a fost decalată spre finele anului în curs.

Asfalt de uzură pe autostrada Lugoj – Deva (FOTO) reportaj

Autostrada lot 3 km 65,5

Vestea bună, după deplasarea de zilele trecute pe A1, pe o ploaie mocănească, este că avem deja mai multe secțiuni ale autostrăzii finalizate la nivel de asfalt de uzură. Avem însă și mai multe semne de întrebare, legate de faptul că pe lotul 2, cel cu viitoarele tuneluri cu rol de ecoduct /km47 -57/ nu are încă licitația demarată, și, în al doilea rând, pe sectoarele C și D ale lotului 4 constructorul nu a primit autorizațiile mult așteptate.

Asfalt de uzură pe autostrada Lugoj – Deva (FOTO) reportaj

Ecoduct km 58,7 lot 3

La început de mai, constructorul se concentrează pe lotul 2, sectorul km 27,4 -37,4, total 10 km la nivel de asfalt binder și un început de asfalt de uzură, pe sectorul următor avem diferite porțiuni cu fundația terminată, balast stabilizat și asfalt binder, de la Dj 681 și până la nodul Margina. La nodul Margina, podurile peste DN 68 A și calea ferată sunt terminate, se lucrează la rambleul aferent spre nodul Margina, care are deja unele porțiuni cu fundația terminată. În continuare, spre Zorani se lucrează la fundația autostrăzii și viitoarele overpasuri.

Asfalt de uzură pe autostrada Lugoj – Deva (FOTO) reportaj

Ecoductul La Șerpărie lot 4

Pe lotul 3, constructorul lucrează, în special, la nodurile Dobra și Ilia. La nodul Dobra se armează culeile podului ce va supratraversa DN 68 A, la nodul Ilia se lucrează la pilele și culeile supratraversării căii ferate duble Arad –Deva, unde se preconizează că montarea grinzilor metalice principale să înceapă peste cam trei săptămîni.

Asfalt de uzură pe autostrada Lugoj – Deva (FOTO) reportaj

Lot 2 zona Făget

În fine, pe lotul 4 se lucrează la stratul de asfalt uzură pe sectorul km 77,3-84,0, în rest constructorul finalizează mai multe overpasuri, lucrează la spațiul de serviciu, iar ecoductul de la Serpărie, km 85,7, este finalizat, cu mențiunea că umplutura de pamânt pentru viitoarea trecere a animalelor se va executa doar după construcția unui pod peste actualul drum județean Dj 706 A, cu traseul în imediata apropiere a autostrăzii. Menționez ca pe acest lot, km 97,7-99,5, respectiv zona Șoimuș, lucrările nu au fost demarate.

Asfalt de uzură pe autostrada Lugoj – Deva (FOTO) reportaj

Pod peste calea ferată lot 2 Margina

În concluzie, ne confruntăm cu o autostradă cu cele mai diferite faze de execuție, de la porțiuni neîncepute și unele terminate, în contextul în care valorile de trafic au crescut foarte mult în ultima perioadă, chiar transportatorii de la Dacia circulă deja pe cei 230 km finalizați ai autostrăzii A1, transportînd autoturismele spre vestul Europei.
Alte stiri din: Reportaj Afisari - 6,209
Recomandarile Editorilor
Comentarii

decebal tower
birouri zona decebal
apartamente zona decebal
apartamente lux unirii
apartamente de lux unirii
apartamente 2015 unirii
apartamente noi 2015 unirii
birouri noi 2015 unirii