Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Ce se întâmplă în creierul omului în primele cinci minute după moarte | Există o forţă misterioasă în Univers | Când începe ANUL NOU CHINEZESC. Ce zodie va avea buzunare pline! | Creierul îţi poate dezvălui care îţi sunt prietenii | NASA a testat sistemul de energie nucleară pentru misiunea pe Marte

De la legendă la atracție turistică – Poiana Mărului (FOTOREPORTAJ)

Scris de : Marius Popovici     2017-01-29 13:09

Voi încerca și în 2017, conform tradiției, prezentarea atracțiilor turistice de excepție ale României – de data aceasta stațiunea Poiana Mărului din județul Caraș –Severin.
DSC_0207 (2)Cunoscută, conform legendei, ca locul preferat de vânătoare al dacilor, zona Poiana Mărului s-a dezvoltat, de-alungul vremii ca stațiune turistică, dar importanța de azi a Poienii Mărului se datorează finalizării lacului de acumulare, început în 1986 și terminat în 1992.
Și totuși celebritatea acestui colț de rai se datorează celui mai bun aer din lume, conform unor studii franceze, rezultatele acelor cercetări precizează că ionizarea aerului de aici este de 10 ori mai mare decât în zona cascadei Niagara.
Din punct de vedere tehnic, barajul de acumulare este din anrocamente /cca 5 milioane mc anrocamente și nucleu din argilă impermeabilă 750 000 mc, având înălțimea de 125 metri, un volum util de apă de 89 mil. mc si suprafața de 273 ha, la cota de 620 mdM.
Centrala hidroenergetică de la Turnu Ruieni, la 10 km distanță, pusă în funcțiune între anii 1992-1995, dispune de un sistem modern de monitorizare online, se află la cota de 271 mdM , deci o cădere de 349 metri. Are puterea instalată de 153 MW.
Aflată în zona munților Țarcu și Muntele Mic, Poiana Mărului a devenit în ultimii ani locul de întâlnire a iubitorilor sportului – înot, sporturi nautice, dar și cu motor.

DSC_0211 DSC_0214(1) DSC_0214 DSC_0261 DSC_0268 DSC_0286
Vizitat, în prag de iarnă, acest loc de excepție, de o frumusețe hibernală aparte – munți impunători, păduri impetuoase și de ce nu un mare număr de pensiuni și hoteluri cochete – are o imagine ce se apropie de frumoasele stațiuni alpine din vestul Europei.
Dar adevărata vocație de stațiune de iarnă va fi dată de realizarea drumului din Valea Sucului și amenajarea unei linii de telecabină.
Ultimul an a însemnat o creștere sensibilă a numărului de turiști români și străini în țara noastră, trend pe care îl dorim continuat și print-un marketing activ, modern și eficient a celor din Poiana Mărului.
Alte stiri din: Reportaj Afisari - 254
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante