Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

Dragoş Nica, Micul Iorga din Craiova ?

Scris de :     2011-11-21 14:35

Mic de stat , mic de vârstă, are numai 7 ani şi jumătate, deşi e în clasa a doua, e cel mai mic copil din clasa lui, dar şi cel mai cunoscut. Are o memorie fantastică, o dorinţă de a cunoaşte ieşită din comun, o privire care te sfredeleşte în spatele unor ochelari obişnuiţi. Dacă îl vezi pe stradă nu îţi sare cu nimic în ochi. Dacă însă  faci greşeala să intri în discuţie cu el şi deschizi un subiect din care a citit şi el câte ceva,  rişti să ieşi pe locul doi. Nerecomandat semidocţilor, inculţilor şi fanfaronilor.  

Dragoş Nica

Dragoş Nica

Acesta este Dragoş Nica, elev în clasa doamnelor învăţătoare Şerban Maria şi Răduţ Liliana de la   Şcoala Nr.30 Mihai Viteazul. Are părinţi obişnuiţi, deci nu e beizadea decât ca moştenitor al minţilor strălucite ale neamului. Cel puţin aşa îl recomandă la această vârstă cunoştinţele sale în special din geografie, istorie şi mai nou, ultima pasiune, astronomie. Face parte dintr-o clasă cu învăţământ sistem  step by step,  cu dascăli speciali pentru care meseria  este o pasiune, nu un mod de a câştiga bani.

Încă de la 3 ani, ştia să citească, iar când a intrat la școală citea cursiv și expresiv, deși nu știa să scrie. Autodidact, nu a fost împins de nimeni, nici forţat să depună un efort în plus. Pentru părinţi şi rude este un copil obişnuit, deşi recunosc şi ei că are o dorinţă de a studia ieşită din comun. Din când în când trebuie să i se mai spună să meargă la joacă, pentru că dacă ar fi după el, nu s-ar mai opri din citit. Dacă discuţi cu cineva  de faţă cu el despre un subiect oarecare şi în discuţie apare un cuvânt pe care nu îl ştie, să fii convins că nu pleci până nu îi spui ce înseamnă. Dacă discuţi ceva ce ştie şi el şi nu îl bagi în seamă, degetele lui îţi vor scoate ochii, şcolăreşte, ca un băiat educat, pentru că simte nevoia să îţi arate că mai ştie şi el câte ceva şi vrea să îşi confirme parcă, că ceea ce ştie este corect. 

Dacă îţi spune ceva şi uiţi,  să fii convins că te va taxa, nu din răutate ci pentru că doreşte să vorbească cu oameni serioşi cărora să nu fie nevoit să le spună de două ori acelaşi lucru. La prima întâlnire cu el, a fost întrebat dacă îi place istoria şi a menţionat că „ e numai un hobby”. Întrebat ceva mai târziu dacă vrea să se facă profesor de istorie, a simţit nevoia să ne pună la punct „dar nu v-am spus că e doar un hobby?” Deci dacă intri cu el în discuţie  trebuie să fii sigur că poţi face faţă, altfel mai bine stai deoparte şi ascultă.

Dragoş Nica

Dragoş Nica

 Nu le ştie pe toate, ştie şi el că nimeni nu le ştie pe toate, toată lumea ştie  doar  ceea ce  a învăţat, dar mai ştie şi că “ învăţăm de când ne naştem până murim “. Câţi ştiu asta?

Nu ştie încă ce se va face când va fi mare, e conştient că până atunci mai are mult, dar are curiozitatea unui copil, memoria unui elefant şi dorinţa de a cunoaşte a unui institut de cercetări. Părinţii,  oameni  înţelepţi, iubitori  şi cu picioarele pe pământ îl lasă să se dezvolte normal aşteptând ca natura să îşi urmeze cursul. Până atunci,  încearcă să îi satisfacă setea de cunoaştere fără însă a-i lua copilăria.

Asistăm la apariţia unui nou Iorga ? Doamne ajută, ţara are nevoie de astfel de copii şi are datoria să facă totul pentru a-i ajuta să crească armonios pentru a contribui la propăşirea neamului.

Drum bun, Dragoş Nica !
Alte stiri din: Reportaj Afisari - 3,033
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante