Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Semnături pentru referendumurile de demitere a Gabrielei Firea şi a primarilor de sector | LEACURI DIN NATURĂ: Salvia, planta care aduce nemurirea | Vine pârjolul. Ne paşte cea mai mare secetă | Canabisul ar putea inversa procesul de îmbătrânire | Războiul hibirid al lui Vladimir Putin vizează România

Realizări pe autostrada Lugoj-Deva, la final de an (FOTOREPORTAJ)

Scris de : Marius Popovici     2016-12-04 13:28

Am revăzut zilele trecute primul reportaj, din 2016 – Restart pe autostrada Lugoj – Deva, din februarie 2016.

Realizări pe autostrada Lugoj Deva, la final de an (FOTOREPORTAJ) reportaj

Indicator rutier la nodul Margina, lot 2

Concluzia este că avem realizări destul de bune, în acest an, pe cei circa 50 km unde s-a lucrat, marele semn de întrebare rămânând cei 20 km neîncepuți – 10 km , de la Margina la Holdea, lot 2, unde nu avem licitație pentru tunelurile de animale și cei 10 km de la Brănișca – Șoimuș, lot 4, unde lipsesc și acum autorizațiile pentru sectoarele C, cu toate că termenul de finalizare, din fișele de proiect pentru cele trei loturi, 2, 3 și 4, a fost luna mai 2016.

Realizări pe autostrada Lugoj Deva, la final de an (FOTOREPORTAJ) reportaj

Lot 2 km 32, zona Faget

Am parcurs zilele trecute șantierul autostrăzii, de la Traian Vuia la Ilia, de data aceasta relativ repede, din simplul motiv că am circulat deja pe autostrda la nivel de asfalt, cu unele întreruperi.

Realizări pe autostrada Lugoj Deva, la final de an (FOTOREPORTAJ) reportaj

Lot 3 , km 71

Pe lotul 2, tronson de 16 km de la Traian Vuia la Margina, se execută ultimele lucrări – parapeți, marcaje, gard însoțitor, canale pluviale betonate, acostamente, indicatoare rutiere, înt-un cuvânt-lucrări care prevestesc darea în circulație a acestui tronson la mijlocul lui decembrie, cu marele beneficiu de a descongestiona circulația aglomerată din orașul Făget.
Pe lotul 3, constructorul a progresat mult pe sectorul nod Dobra/Grind/- nod Ilia, km 66 – km 77, circa 11 km, unde avem asfalt binder și parapeți terminați, situație pe care o avem din toamnă și pe sectorul km 58 până la km 66 – nod Dobra, unde avem deasemeni asfalt binder și parapeți. Pe overpasurile de la Lăpugiu și Teiu se circula deja de câteva luni. Pentru prima dată am circulat, pe asfalt binder pe podul peste Mureș.

Realizări pe autostrada Lugoj Deva, la final de an (FOTOREPORTAJ) reportaj

Pod Mureș km 69,1, lot 3

Pe acest lot avem două întreruperi, fiecare de câteva sute de metri, la nodurile Dobra și Ilia, în ambele cazuri la podurile peste cele două căi ferate, unde se vor executa umpluturile în cursul anului viitor.
Personal cred că se va putea circula pe acest sector, de 20 km, de la Holdea la Ilia, în primăvara –vara 2017, cu condiția realizării unor bretele de acces de autostradă la Holdea, jud. Hunedoara.

Realizări pe autostrada Lugoj Deva, la final de an (FOTOREPORTAJ) reportaj

Pod CFR nod Ilia, lot 3

Pe lotul 4, nimic nou – 10km terminați cu asfalt de uzură și alți 10 km fără autorizație.
În final două idei legate de autostrăzi. La Mănăștur, o comună mică timișeană, la 1 km de nodul Traian Vuia se implementează o investiție elvețiană de 60 milioane euro și 300 angajați, nu doar datorită apropierii de autostradă ci și grație disponibilității administrației locale de avea locuri de muncă și implicit veniturii mari la bugetul local.

Realizări pe autostrada Lugoj Deva, la final de an (FOTOREPORTAJ) reportaj

Viitorul nod Dobra, lot 3

A doua idee se referă la distanța mare între nodurile de acces pe autostradă pe A1.
Avem bretele de acces și la peste 20 km între noduri, marele dezavantaj este la accesul dificil al mașinilor de intervenție –pompieri și salvări. Practica europeană ne arată bretele de acces și la 500 m – 1 km între noduri, dar mai des 3-5 km, funcție de caz. Orașele Recaș și Făget vor fi fară bretele de acces la autostradă. După calculele mele, în cazul existenței unui overpas, bretele de acces, fără sens giratoriu, nu ar trebui să coste mai mult de 100.000 euro.
Alte stiri din: Reportaj Afisari - 3,954
Recomandarile Editorilor
Comentarii

decebal tower
birouri zona decebal
apartamente zona decebal
apartamente lux unirii
apartamente de lux unirii
apartamente 2015 unirii
apartamente noi 2015 unirii
birouri noi 2015 unirii