Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Vine pârjolul. Ne paşte cea mai mare secetă | Canabisul ar putea inversa procesul de îmbătrânire | Războiul hibirid al lui Vladimir Putin vizează România | LEACURI DIN NATURĂ: Urzicile | Un bilanț triumfalist al unei instituții compromise

Talent și seriozitate în Germania. Constructorii din România respectați de nemți (FOTO)

Scris de : Marius Popovici     2016-12-30 14:25

Acum – după campania pentru alegerile parlamentare din țara noastră – dar și în general, două întrebări apar extrem de des în spațiul public românesc.

Talent și seriozitate în Germania. Constructorii din România respectați de nemți (FOTO) reportaj Prima se referă la imaginea românilor și a României în străinătate, iar a doua – ce fac și care este percepția vis a vis de românii activi în străinătate.
Voi încerca să răspund la aceste întrebări, în special din punctul de vedere al miilor de constructori români activi încă de la începutul anilor 1990 în Germania, țară în care am lucrat și eu câțiva ani în acea perioadă, ca inginer constructor.
Talent și seriozitate în Germania. Constructorii din România respectați de nemți (FOTO) reportaj Începutul acelei perioade, ca și constructor în Germania, a fost extrem de dificil – pentru constructori- fierari, dulgheri, betoniști, zidari, macaragii, din cauza impactului cu tehnologiile acelor ani în Germania, total diferite și mult mai performante decât cele cunoscute de români de pe santierele din țară.

Talent și seriozitate în Germania. Constructorii din România respectați de nemți (FOTO) reportaj Pentru managerii firmelor românești în Germania acelor ani, respectarea unor restricții legislative extreme, în domeniul dreptului de muncă și ședere, dar și celor financiare, a fost o provocare deosebită, doar firmele românești serioase, riguroase – și sunt multe – au supraviețuit pe piața construcțiilor din Germania.
Talent și seriozitate în Germania. Constructorii din România respectați de nemți (FOTO) reportaj Am avut satisfacția deosebită – prin 1993-1994, după anii de pionierat pentru constructorii români în Germania, să aud primele laude și cuvinte de respect pentru prestația românilor, apreciere din partea unor antreprenori germani extrem de exigenți: seriozitate, disciplină, prietenie, amabilitate, hărnicie, cuvintE care m-au bucurat extrem de mult, mai ales că presa occidentală a acelor ani nu era deloc măgulitoare cu românii.
Au trecut anii, sute de firme românești de construcții sunt active și în prezent în Germania, cei 27 de ani trecuți au însemnat realizarea a mii de construcții de referință în Germania – hale industriale, hoteluri, bănci, spitale, complexe de locuințe, sedii de fime, tuneluri, poduri. mai toate orașele germane prezintă un mare număr de imobile dovadă a competenței, seriozității si hărniciei constructorilor români.
Și să nu uităm, odată reîntorși în țară, acești constructori aduc un imens bagaj de experiență în domeniu, dar și o bună cunoaștere a democrației și a statului de drept în Europa.
Talent și seriozitate în Germania. Constructorii din România respectați de nemți (FOTO) reportaj Pe lângă alte categorii sociale, de români activi în occident – medici, ingineri, profesori, asistenți medicali, constructorii români au fost și sunt o prezență de referință în peisajul construcțiilor din Germania și multe alte țări europene, sunt acei reprezentanți ai țării noastre, care prin hărnicia și competență contribuie din plin la o foarte bună imagine a României în Europa.
Alte stiri din: Reportaj Afisari - 219
Recomandarile Editorilor
Comentarii

decebal tower
birouri zona decebal
apartamente zona decebal
apartamente lux unirii
apartamente de lux unirii
apartamente 2015 unirii
apartamente noi 2015 unirii
birouri noi 2015 unirii