Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Vine pârjolul. Ne paşte cea mai mare secetă | Canabisul ar putea inversa procesul de îmbătrânire | Războiul hibirid al lui Vladimir Putin vizează România | LEACURI DIN NATURĂ: Urzicile | Un bilanț triumfalist al unei instituții compromise

Vedeta anului 2016. Autostrada Lugoj-Deva (foto)

Scris de : Marius Popovici     2016-06-15 10:29

Când o autostradă este în centrul atenției publice, a automobiliștilor, dar și a beneficiarului, când traseul autostrăzii este de un pitoresc deosebit, dar va fi și prima autostradă românească peste munte, cum se spune, atunci, cred eu , aceasta este vedeta anului 2016.

Vedeta anului 2016. Autostrada Lugoj Deva (foto) reportaj

Lot 2 asfalt binder și pasajul Vădana

Deplasarea, la început de iunie ne prezintă o serie de noutăți pe șantierul celor trei loturi ale autostrăzii, de la Traian Vuia la Brănișca.
Pe lotul 2 avem noutăți pe sectorul km 37,4 – 47,0, unde avem alternanță de fundație în faza finală cu porțiuni terminate, cu balast stabilizat și asfalt binder, la nodul Margina, cele două poduri sunt terminate, se lucrează la bretelele nodului, avem primele secțiuni cu balast stabilizat și emulsie bituminoasă.

Vedeta anului 2016. Autostrada Lugoj Deva (foto) reportaj

Lot 2 balast stabilizat la bretele nodului Margina

Referitor la acest lot, revin la discuțiile de anul trecut, cănd se dorea finalizarea celor 15 km până la nodul Margina– cred că un efort comun al tuturor partenerilor de proiect ar duce la finalizarea acestor 15 km până în toamnă.

Vedeta anului 2016. Autostrada Lugoj Deva (foto) reportaj

Lot 3 pile culei și grinzi din oțel la n. Ilia

Lotul 3 prezintă un avans bun al lucrărilor – în zona Holdea se lucrează intens la săpături, pentru atingerea cotei 0 din proiect, la nodul Dobra se profilează bretelele viitorului nod și se toarnă betonul la culeile podurilor, la podul peste Mureș a început montarea armăturii de rezistență peste predale, la nodul Ilia, constructorul finalizează sudurile la grinzile din oțel care vor supratraversa calea ferată dublă Arad – Deva, montarea acestora pe pile și culei va începe la sfârșit de iunie și va dura 2 săptămîni.

Vedeta anului 2016. Autostrada Lugoj Deva (foto) reportaj

Lot 3 km 64- pădure și autostradă

Conform unor declarații neoficiale, pe santier se avansează finele lunii iunie ca dată de terminare, la nivel de asfalt binder a secțiunii de la nodul Dobra – nodul Ilia, total circa 10 km.
O remarcă deosebită pentru pitorescul acestei secțiuni de autostradă, în special în zona finalizată Ohaba – Grind, unde verdele proaspăt al pădurii se îmbină cu traseul unduit al autostrăzii.

Vedeta anului 2016. Autostrada Lugoj Deva (foto) reportaj

Lot 3 turnare balast stabilizat km 71

Pe lotul 4 , unde constructorul așteaptă în continuarea autorizațiile, pentru sectoarele C și D, secțiunea km 77-87 este aproape în totalitate finalizată la nivel de asfalt binder și de uzură, la eoductul de la Șerpărie se toarnă asfaltul binder.
Închei acest fotoreportaj cu un scurt comentariu despre materialele folosite, în țară, dar și in Europa, pentru realizarea unei fundații de autostradă.
Practica ultimilor ani a evidențiat faptul că la fundații de autostradă se folosesc deopotrivă balast, piatră spartă, argilă și chiar nisip. Toate autostrăzile maghiare au fundația din nisip stabilizat.

Vedeta anului 2016. Autostrada Lugoj Deva (foto) reportaj

Lot 4- asfalt de uzură și overpasul Țebea,

În cazul folosirii argilei, aceasta trebuie să corespundă, conform specificației din fișa de proiect- caractersitici fizice și chimice – și cel mai important, să fie stabilizată și compactată corespunzător, gradul de compactare se verifică de către constructor, consultant și beneficiar. Pe autostrăzile noastre s-au pus în operă, în ultimii ani, sute de milioane mc de argilă. Să nu uităm că argila, ca material de rezistență și impermiabilizare se folosește cu succes la marile baraje din anrocamente, în țară, dar și în lume.
Alte stiri din: Reportaj Afisari - 10,035
Recomandarile Editorilor
Comentarii

decebal tower
birouri zona decebal
apartamente zona decebal
apartamente lux unirii
apartamente de lux unirii
apartamente 2015 unirii
apartamente noi 2015 unirii
birouri noi 2015 unirii