Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România | Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK

Alianţa pentru o Moldovă Europeană, noua coaliţie politică de la Chişinău

Scris de :     2015-01-24 16:10

Doar două dintre cele trei partide pro-europene din Republica Moldova au căzut de acord cu privire la formarea unei coaliţii de guvernare.

vlad filat marian lupu aliantaPLDM şi PD au semnat acordul fără liberalii moldoveni, formând astfel o coaliţie minoritară, care nu se bucură de sprijinul majorităţii parlamentarilor de la Chişinău.  Noua coaliţie se va numi Alianţa pentru o Moldovă Europeană, au anunţat liderii celor două partide.

Acordul politic a fost semnat de către președinții PLDM și PD, Vlad Filat și Marian Lupu. Vlad Filat a declarat că acest acord politic nu este unul secret și ca va fi făcut public ulterior. Totodată, liderul PLDM a declarat că decizia de a forma o coaliție minoritară cu PD, fără participarea liberalilor la guvernare, a fost luată în unanimitate de către liberal-democrați.

Vlad Filat a spus că s-a muncit şapte săptămâni pentru a ajunge la înţelegerea în vederea unei guvernări pro-europene care să implice şi liberalii. „Din păcate, nu s-a reuşit. Motivele sunt obiective, dar în mare parte şi subiective. Timpul pe care l-am avut la dispoziţie a expirat. Ţara trebuie să fie guvernată. PLDM şi PDM îşi asumă misiunea de a asigura guvernarea în Republica Moldova. Nu va fi deloc uşor să activezi cu un guvern minoritar, dar nu este imposibil să promovăm reformele necesare pentru cetăţenii Republicii Moldova”, a declarat Vlad Filat.

Liderul PDM, Marian Lupu, a spus că apreciază responsabilitatea şi bărbăţia de care au dat dovadă colegii de la PLDM în aceste condiţii politice deloc uşoare. „Ne cerem scuze că aceste negocieri au fost de durată”, a spus Marian Lupu.

Împreună, PLDM şi PDM au 42 de deputaţi în Parlament.
Alte stiri din: Basarabia Afisari - 118
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante