Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Peroanele improvizate ale liniei 41, extrem de periculoase | A fost descoperită „gena nemuririi”. Oamenii nu ar fi chiar nemuritori, dar ar putea trăi câteva mii de ani | 28 de persoane internate in urma deratizarii din Timisoara, 12 copii | Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara | Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

Baie de mulţime. Băsescu, acuzat că s-a îmbrăţişat cu legionarii la Chişinău VIDEO

Scris de :     2013-07-17 18:15

Baie de mulţime. Traian Băsescu, acuzat că s-a îmbrăţişat cu legionarii la Chişinău. Câteva sute de persoane l-au aşteptat miercuri pe preşedintele României.

Baie de mulţime. Băsescu, acuzat că s-a îmbrăţişat cu legionarii la Chişinău

Baie de mulţime. Băsescu, acuzat că s-a îmbrăţişat cu legionarii la Chişinău (foto: Unimedia.info)

După ce a depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul Chişinăului, preşedintele român a făcut o tradiţională baie de mulţime. Presa comunistă l-a acuzat că s-a îmbrăţişat cu legionarii, după ce un tânăr care purta un tricou negru, inscripţionat ”MNC-ND” (Mişcarea Naţional Creştină – Noua Dreaptă), a dat mâna cu Traian Băsescu. Potrivit agenţiei Omega, preşedintele României a sfidat statalitatea moldovenească, în centrul Chişinăului, atunci când a decis să îi “salute cordial pe cei care au scandat lozinci revanşarde Basarabiapământ românesc şi Unire!”.

Aproximativ 300 de manifestanţi cu steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje cum ar fi “Unirea e puterea” s-au adunat lângă monumentul “Ştefan cel Mare şi Sfânt“, unde a avut loc ceremonia oficială a depunerii de coroane de flori. La finalul ceremoniei, preşedintele Traian Băsescu a traversat bulevardul central din Chişinău, unde circulaţia fusese oprită de forţele de ordine, şi a intrat în rândul manifestanţilor pe care i-a salutat. La acel moment, s-a creat o busculadă formată de forţele de ordine, cameramani şi manifestanţi, preşedintele Traian Băsescu fiind asaltat de aceştia pentru a-l îmbrăţişa.

Momentul a durat câteva minute, timp în care preşedintele Băsescu a făcut câteva fotografii, a sărutat un copil şi a fost la rându-i îmbrăţişat de unii manifestanţi, în jur scandându-se “Băsescu, Băsescu” şi “Basarabia pământ românesc” şi “Unire”.

Preşedintele a fost scos cu greutate din rândul manifestanţilor de către ofiţerii SPP şi SPPS.

Miercuri dimineaţă, la sosirea la reşedinţa de stat, preşedintele Traian Băsescu a fost întâmpinat atât de susţinători cât şi de scandări din partea unor protestatari
Alte stiri din: Basarabia Afisari - 531
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Fenomene meteo severe în România. Prognoza meteo pentru București Citeste