Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Unde trăieşte cea mai rapidă furnică din lume | Statele Unite au efectuat o operaţiune cibernetică secretă în Iran | Nobel 2019 - Cine este laureatul premiului pentru pace | Doi bărbaţi, arestaţi în Florida după ce au îmbătat un aligator | Recomandări pentru reducerea expunerii la radiaţiile electromagnetice

Criză alimentară. R Moldova ar putea cere ajutorul ONU şi SUA

Scris de :     2012-08-30 13:33

Guvernul Republicii Moldova cere ajutor de la ONU şi SUA, pentru a preveni o eventuală criză alimentară.

seceta

Criză alimentară. R Moldova ar putea cere ajutorul ONU şi SUA

Anunţul a fost făcut de premierul Vlad Filat, care declară că va cere ajutoare umanitare de la donatorii străini, după ce ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, va prezenta până marţi, 4 septembrie, raportul final privind pagubele provocate de seceta din acest an, scrie Jurnal.md. Astfel, în baza evaluării făcute de Ministerul Agriculturii, premierul Filat va solicita suportul partenerilor de dezvoltare, în special Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură şi Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională.

Potrivit datelor preliminare, seceta din acest an a provocat pagube în agricultură de aproape 2,5 miliarde de lei. Anterior, autorităţile au declarat că lipsa precipitaţiilor a afectat aproape 90 la sută dintre terenurile agricole.
Alte stiri din: Basarabia Afisari - 164
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Prognoza METEO. Când se răceşte vremea şi apar ploile Citeste
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante