Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Peroanele improvizate ale liniei 41, extrem de periculoase | A fost descoperită „gena nemuririi”. Oamenii nu ar fi chiar nemuritori, dar ar putea trăi câteva mii de ani | 28 de persoane internate in urma deratizarii din Timisoara, 12 copii | Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara | Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

Criză alimentară. R Moldova ar putea cere ajutorul ONU şi SUA

Scris de :     2012-08-30 13:33

Guvernul Republicii Moldova cere ajutor de la ONU şi SUA, pentru a preveni o eventuală criză alimentară.

seceta

Criză alimentară. R Moldova ar putea cere ajutorul ONU şi SUA

Anunţul a fost făcut de premierul Vlad Filat, care declară că va cere ajutoare umanitare de la donatorii străini, după ce ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, va prezenta până marţi, 4 septembrie, raportul final privind pagubele provocate de seceta din acest an, scrie Jurnal.md. Astfel, în baza evaluării făcute de Ministerul Agriculturii, premierul Filat va solicita suportul partenerilor de dezvoltare, în special Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură şi Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională.

Potrivit datelor preliminare, seceta din acest an a provocat pagube în agricultură de aproape 2,5 miliarde de lei. Anterior, autorităţile au declarat că lipsa precipitaţiilor a afectat aproape 90 la sută dintre terenurile agricole.
Alte stiri din: Basarabia Afisari - 164
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Fenomene meteo severe în România. Prognoza meteo pentru București Citeste