Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România | Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK

MAE: Elita de la Chişinău trebuie schimbată cu tineri cu studii în România

Scris de :     2013-05-20 21:12

Elita de la Chişinău trebuie schimbată cu tineri cu studii în România şi în alte state din UE, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean.

MAE: Elita de la Chişinău trebuie schimbată cu tineri cu studii în România

MAE: Elita de la Chişinău trebuie schimbată cu tineri cu studii în România

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a primit luni, 20 mai, un grup de tineri reprezentând Federaţia Asociaţiilor de Basarabeni din România, organizaţie ce reuneşte 14 asociaţii ale studenţilor şi elevilor din Republica Moldova, aflaţi la studii în România. Aceştia s-au întâlnit şi cu ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David.

Răspunzând întrebărilor, ministrul Titus Corlăţean a amintit rolul esenţial care revine tinerei generaţii şi viitoarelor elite în ce priveşte transformarea democratică a statului şi susţinerea aspiraţiilor de libertate, prosperitate şi progres. A adresat, în acest context, tinerilor prezenţi la întâlnire un îndemn la implicare activă în direcţia dezvoltării şi modernizării de ansamblu a societăţii şi a împlinirii destinului european al Republicii Moldova: „Republica Moldova are, în mod firesc, nevoie de o elită nouă. Voi, cei care beneficiaţi de burse de studiu în România şi alte ţări europene, trebuie să fiţi parte a ei.”

În dialogul cu tinerii, ministrul a evidenţiat liniile tradiţionale ale politicii României faţă de Republica Moldova, fondate pe valorile spirituale şi culturale comune şi pe sprijinirea aspiraţiilor de integrare europeană ale statului vecin. „România susţine toate proiectele care pot contribui la dezvoltarea societăţii, la consolidarea democraţiei şi a statului de drept, la asigurarea liberei circulaţii în spaţiul UE şi la creşterea bunăstării, în beneficiul tuturor cetăţenilor Republicii Moldova”, a accentuat şeful diplomaţiei române., potrivit MAE.

Ministrul Titus Corlăţean a arătat că evoluţiile din ultimele luni de la Chişinău pun forţele politice pro-europene în faţa unor decizii importante pentru cursul viitor al relaţiei Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. „Păstrăm convingerea că aceste forţe vor găsi calea reconcilierii şi îşi vor asuma responsabilităţile ce le revin”, a subliniat ministrul.
Alte stiri din: Basarabia Afisari - 577
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante