Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Recomandări pentru reducerea expunerii la radiaţiile electromagnetice | Apple a lansat noile modele iPhone 11 (video) | Numerele de telefon la care poţi suna să-ţi recuperezi maşina ridicată în Bucureşti | Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România

Moldova: Cum decurg negocierile pentru coaliţia de guvernare

Scris de :     2015-01-07 04:08

Negocierile dintre cele trei partide proeuropene din Republica Moldova în vederea constituirii unei coaliții de guvernare au fost reluate la Chișinău, chiar în ajunul Crăciunului pe stil vechi, informează marți agenția de presă Unimedia.

Republica Moldova: Partidele proeuropene vor crea o majoritatea parlamentară (foto:mediascop.ro)

Republica Moldova: Partidele proeuropene vor crea o majoritatea parlamentară (foto:mediascop.ro)

Potrivit unor surse ale Unimedia, la discuții participă și liderii celor trei partide, Vlad Filat (Partidul Liberal-Democrat), Mihai Ghimpu (Partidul Liberal) și Marian Lupu (Partidul Democrat). Reuniunea se desfășoară la sediul Partidului Liberal-Democrat.

Conform unor informații apărute anterior în presa din Republica Moldova, între cele trei formațiuni proeuropene care au câștigat alegerile de la 30 noiembrie ar exista tensiuni în legătură cu împărțirea portofoliilor.

Partidul Liberal Democrat (PLDM), Partidul Liberal (PL) și Partidul Democrat (PD) dețin împreună 55 de mandate în noul legislativ cu 101 locuri, un număr suficient pentru formarea unei majorități parlamentare în vederea votării unui guvern, dar insuficient pentru a vota președintele sau pentru a modifica textul Constituției.

Noua coaliție de guvernare de la Chișinău ar trebui constituită până cel târziu la mijlocul lunii ianuarie, după cum declara la sfârșitul anului trecut premierul în exercițiu Iurie Leancă, cele trei partide proeuropene purtând negocieri pentru formarea unei majorități parlamentare încă de la 4 decembrie.
Alte stiri din: Basarabia Afisari - 77
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante