Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business? | Bolile românilor și criza din spitale | Cu ce riscuri se confruntă omenirea (raport oficial)

Plahotniuc renunţă la Ulinici

Scris de :     2011-01-31 18:12

Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vladimir Plahotniuc, a anunţat luni că a solicitat autorităţilor române să stopeze procedura de preluare a numelui mamei sale, Ulinici, informează Moldpres.

Plahotniuc-Ulinici

Foto: vipmagazin.md

Vladimir Plahotniuc a anunţat luni, prin intermediul unui comunicat de presă, că “pentru a opri speculaţiile în jurul unei proceduri tehnice de preluare a numelui de familie al unuia dintre părinţi, a adresat autorităţilor de la Bucureşti cererea de a sista această procedură”. Potrivit sursei citate, Plahotniuc a mandatat în dimineaţa zilei de luni un reprezentant legal să iniţieze acţiunea în cauză. Discuţiile cu privire la dubla identitate a prim-vicepreşedintelui Parlamentului, Vladimir Plahotniuc, au apărut după ce, în presă, au fost publicate o serie de materiale în care politicianul apare în actele de la Bucureşti cu un alt nume – Vlad Ulinici, numele de fată a mamei sale.

Ambasadorul român la Chişinău, Marius Lazurcă, a declarat că deputatul trebuie să aleagă un singur nume, aşa cum prevăd normele internaţionale. De asemenea, Gheorghe Amihalachioaie, preşedintele Baroului Avocaţilor din Moldova, a opinat anterior că schimbarea numelui lui Plahotniuc în Ulinici în România şi nedeclararea acestui fapt autorităţilor moldovene este ilegală, iar Procuratura ar trebui să se autosesizeze în acest caz. “Este ilegal să ai nume diferite în actele de identitate emise de state diferite”, a spus Amihalachioaie. Procurorul general, Valeriu Zubco, a comunicat, la sfârşitul săptămânii trecute, că instituţia pe care o conduce nu se va autosesiza în cazul lui Plahotniuc, deoarece a fost respectată procedura legală.
Alte stiri din: Basarabia Afisari - 337
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante