Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Din 17 noiembrie scade varsta de pensionare in Romania | Prognoza meteo: Când vine iarna adevărată | Dancila despre OUG13: Am fost de acord din punct de vedere legal, a fost constituţională | De ce se mută localnicii din Praga oraşul vizitat de opt milioane de turişti anual | Rezultatele finale oficiale alegeri prezidenţiale 2019, turul I

A fugit Gaddafi? A fost împuşcat moştenitorul său?

Scris de :     2011-02-21 13:34

Liderul libian Muammar Gaddafi ar fi fugit din ţară cu destinaţia Brazilia sau Venezuela.

Proteste in Libia. Zeci de mortiFiul său Saif al-Islam, care a apărut duminică seară la televiziunea de stat, ar fi preluat conducerea ţării, potrivit unor informaţii neconfirmate din surse oficiale, preluate însă de presa internaţională

Hussein Sadiq Al Musrati, diplomat libian cu rang înalt la ambasada din China, care a anunţat la al-Jazeera că demisionează, ar mai fi spus că fiii lui Muammar Gaddafi se bat între ei pentru putere şi că într-adevăr, liderul libian ar fi părăsit Libia, informează Realitatea.net.

Canalele arabe cu transmitere prin satelit Al-Arabiya şi Al-Jazeera au difuzat această ştire, preluată şi de agenţia rusă ITAR-TASS, care menţionează însă că informaţiile nu au putut fi verificate din surse independente. Potrivit ITAR-TASS, armata ar fi preluat conducerea în ţară.

Un lider al opoziţiei a anunţat că toate triburile din ţară s-au alăturat protestelor antiguvernamentale. În încercarea de a pune şi mai multă presiune asupra guvernului, şeful tribului Al-Zuwayya din estul Libiei, şeicul Faraj al Zuway, a ameninţat că va opri exporturile de petrol în reacţie la “oprimarea protestatarilor” şi i-a cerut lui Gaddafi să plece din ţară.

Saif al-Islam, fiul în vârstă de 38 de ani al liderului libian Muammar Gaddafi, a fost rănit într-un schimb de focuri, susţine luni, pe site-ul său internet, grupul egiptean de opoziţie Frăţia Musulmană, care nu dă însă alte detalii.
Alte stiri din: Externe Afisari - 176
Recomandarile Editorilor
Comentarii