Acasa InternationalExterne Acord Rusia-SUA de simplificare a regulilor privind acordarea vizelor

Acord Rusia-SUA de simplificare a regulilor privind acordarea vizelor

scris de M.A.
69 Afisari

Un nou acord privind simplificarea regulilor de acordare a vizelor, semnat de Federaţia Rusă şi Statele Unite, va intra în vigoare pe data de 9 septembrie, anunţă surse din cadrul Ministerului rus al Afacerilor Externe.

Acord Rusia-SUA de simplificare a regulilor privind acordarea vizelor

Acord Rusia-SUA de simplificare a regulilor privind acordarea vizelor

„La data de 10 august, la sediul MAE al Rusiei, între reprezentanţii Ambasadei SUA la Moscova şi cei ai MAE din Rusia a avut loc un schimb de note diplomatice privind intarea în vigoare, la 9 septembrie 2012, a Acordului privind relaxarea regulilor de acordare a vizelor pentru cetăţenii ruşi şi americani, acord ce a fost deja semnat de autorităţile Federaţiei Ruse şi cele ale Statelor Unite”, anunţă aceleaşi surse din minister, citate de Itar-Tass.

Acordul respectiv a fost a elaborat în baza declaraţiilor celor doi lideri rus şi, respectiv, american cu privire la cooperarea ruso-amercană din domeniul politicii vizelor şi adoptat în urma reuniunii de la Deauville, din Franţa, din 26 mai 2011, iar formatul său a fost stabilit printr-un schimb de note diplomatice în data de 19 noiembrie 2011 în timpul summit-ului ASEAN, care a avut loc în Bali”, au specificat aceleaşi surse din cadrul Ministerului rus al Afacerilor Externe, transmite Rador.

Potrivit documentului, cetăţenii fiecărei ţări vor avea dreptul la vize multiple pentru o perioadă de până la trei ani, iar vizele pentru turişti şi pentru oamenii de afaceri vor fi eliberate pentru şase luni. O călătorie va avea o valabilitate de până la 36 luni, începând de la data eliberării. Acordul prevede eliberarea de vize pentru oamenii de afaceri, pentru persoane fizice, pentru persoane care desfăşoară activităţi umanitare şi vize turistice pe baza invitaţiilor.

Cetăţenilor din Statele Unite li se vor acorda vize de tip В1 şi В2. Decizia privind acordarea vizelor va fi luată, de regulă, timp de 15 zile calendaristice de la începrea prelucrării dosarului privind eliberarea vizei. „Acordul are menirea de a facilita condiţiile de călătorie a cetăţenilor celor două state, Rusia şi SUA, precum şi a dezvolta în continuare relaţiile ruso-americane din domeniile economic, cultural, ştiinţific şi umanitar”, au specificat surse din cadrul Ministerului rus al Afacerilor Externe.

1 comentariu

Mariana Cristescu 15-08-2012 - 13:14

Asa-i la masa bogatilor!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult