Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Primul transplant de creier | Google Maps primeşte o interfaţă nouă | Un tablou de Leonardo da Vinci, vândut cu peste 450 milioane de dolari | Rusia influențează opinia publică răspândind știri false | Care sunt alimentele care combat insomnia

Aflux de preoţi anglicani spre Biserica Catolică

Scris de :     2011-01-23 14:30

Şapte preoţi anglicani şi 300 de membri din şase congregaţii vor trece la Biserica Catolică, a anunţat Dioceza Catolică din Brentwood.

clericii anglicani trec la catoliciMişcarea implică trei parohii din Essex şi trei din estul Londrei. Este cel mai mare aflux spre Ordinariat, o structură stabilită de Papa Benedict al XVI-lea pentru membrii Bisericii Anglicane, nemulţumiţi de schimbările din ultima vreme, cum ar fi acceptarea femeilor preot, informează BBC.

Trei foşti episcopi anglicani vor conduce Ordinariatul.

Ordinariatele permit anglicanilor care se opun noilor reglementări din Biserica lor, precum femeile preot şi episcop, clericii homosexuali şi binecuvântarea căsătoriilor homosexuale, să treacă în subordinea Romei cu păstrarea unora dintre tradiţii.

Episcopul din Brentwood, Thomas McMahon a declarat că anglicanii sunt nemulţumiţi de ruperea bisericii de tradiţiile sale pe care odată le-au împărtăşit cu catolicii, şi a descris decizia drept “o mare mişcare”.

“Ei renunţă la statutul lor actual, foarte important, părăsindu-i pe unii dintre oameni, ceea ce poate provoca durere sufletească, şi se îndreaptă spre un viitor destul de incert, de vreme ce ordinariatul de-abia a fost înfiinţat”.

Potrivit programului stabilit de episcopii romano-catolici din Anglia şi Ţara Galilor, foştii clerici anglicani şi grupurile de credincioşi care doresc să intre în Odinariat vor fi înregistraţi drept candidaţi la începutul Postului Paştelui. Apoi, ei vor fi primiţi în Biserica Romano-Catolică şi confirmaţi, eveniment aşteptat să aibă loc în Săptămâna Patimilor dinaintea Învierii.
Alte stiri din: Externe Afisari - 294
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Cum va fi VREMEA în decembrie, ianuarie şi februarie 2018 Citeste
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante