Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Recomandări pentru reducerea expunerii la radiaţiile electromagnetice | Apple a lansat noile modele iPhone 11 (video) | Numerele de telefon la care poţi suna să-ţi recuperezi maşina ridicată în Bucureşti | Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România

Alegeri în Ucraina: Poroşenko recunoaşte înfrângerea

Scris de :     2019-04-22 09:31

Comediantul Vladimir Zelenski se află pe primul loc cu un scopr de 73,09%, după numărarea a 80% din voturi la alegerile prezidenţiale din Ucraina, a informat Comisia Centrală Electorală, scrie TASS.

Vladimir Zelenski

Actualul preşedinte ucrainean Petro Poroşneko a obţinut 24,57% din voturi. Conform comisiei, 2,32% din voturi nu au fost validate. Zelenski se află pe primul loc în toate regiunile Ucrainei, mai puţin în Lvov. Prezenţa la vot a fost de 62,07%, conform comisiei.

Poroşneko a recunoscut înfrângerea duminică seara, înainte ca rezultatele să apară.

„Părăsesc funcţia, însă vreau să fie foarte clar că nu voi ieşi din politică”, a declarat Poroşenko, recunoscând astfel că a pierdut în al doilea tur al alegerilor. „Voi accepta dorinţa poporului ucrainean”, a scris el pe Twitter.

Zelenski a apărut în faţa jurnaliştilor la sediul său de campanie. „Am reuşit împreună”, a afirmat el, mulţumind soţiei, părinţilor şi echipei de campanie. „Mulţumesc tuturor cetăţenilor ucraineni care m-au votat dar şi celor care nu au făcut-o. Promit că nu o s-o dau în bară”, a declarat el.

Echipa de campanie a lui Zelenski a informat că a primit telefoane de felicitare de la preşedintele american Donald Trump, precum şi de la preşedintele francez Emmanuel Macron, printre alţii.

Zelenski va prelua conducerea unei ţări care are de gestionat mai multe provocări, printre care şi situaţia precară a economiei şi un război cu separatiştii pro-Rusia din estul ţării în urma căruia au murit peste 13.000 de persoane. El este cunoscut pentru faptul că a jucat într-un serial de televiziune din Ucraina. În serial, Zelenski portretizează un profesor care este ales neaşteptat drept noul preşedinte după ce un discurs al său anti-corupţie este postat online de studenţi.

În timpul campaniei, Zelenski a oferit puţine informaţii cu privire la politicile sale sau planurile pe care le are pentru mandatul său.
Alte stiri din: Externe Afisari - 72
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante