Acasa InternationalExterne Atentatul de la Burgas: Atentatorul a avut între 3 şi 5 complici străini

Atentatul de la Burgas: Atentatorul a avut între 3 şi 5 complici străini

scris de Laurentiu Banches
108 Afisari

Ministrul bulgar de interne, Ţvetan Todorov, a afirmat joi, 25 octombrie, că atentatorul sinucigaş din 18 iulie de la Burgas a fost ajutat pe teritoriul bulgar de un număr de trei până la cinci complici, toţi cetăţeni străini.

Atentatul de la Burgas: Atentatorul a avut între 3 şi 5 complici străini

Todorov a declarat, potrivit Novinite, că „anumite dovezi de care dispunem arată că pregătirile pentru această acţiune teroristă au fost efectuate timp de un an şi jumătate, departe de Bulgaria„. De asemenea, ministrul de interne a anunţat că autorităţile bulgare dispun de „suficiente probe culese de anchetatori şi prin schimbul de informaţii cu partenerii străini”, dar „nu este încă momentul de a formula o acuzaţie concretă faţă de persoane sau grupări”. Ţvetan Todorov a adăugat că „trebuie lucrat cu dovezi de netăgăduit.” întrucât „Nu a fost un act criminal obişnuit.” şi că autorităţiile trebuie să fie foarte prudenţe,  „pentru că este vorba despre securitatea naţională”.

Atentatul sinucigaş comis la 18 iulie pe aeroportul din Burgas s-a soldat cu şapte victime – cinci turişti israelieni, şoferul bulgar al autocarului şi atentatorul, rămas neidentificat. Alte 30 de persoane au fost rănite. Israelul a acuzat Iranul că a comandat atentatul de la Burgas şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah că l-a executat, acuzaţii respinse vehement de cei incriminaţi. Potrivit Agerpres, autorităţile bulgare s-au arătat prudente, refuzând să indice spre o vinovăţie a Iranului sau a Hezbollah.

2 comentarii

Huhu Ciu 25-10-2012 - 22:51

ATENTATORUL SEAMANA TARE cu retardatul Tomi!

digital 25-10-2012 - 22:55

sânt arestat, şi nu pot vorbi, am prins un fir să vă înştiinţez de ce mi-au făcut ji danii. Am luat deja doi avocaţi moldoveni. Mau scos din ţară ca pe Eichmann şi nu pot spune unde…Sper să mă scoată avocaţii… M-au băgat şi în treaba cu ” Atentatul de la Burgas” .Cretinii cred că vor să mă pună la zid, dar le arăt eu…pocitaniile, se pare că totuşi mi-au venit de hac…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult