Acasa InternationalExterne Ce i-a scris Traian Băsescu preşedintelui din Coreea de Sud

Ce i-a scris Traian Băsescu preşedintelui din Coreea de Sud

scris de M.A.
282 Afisari

Traian Băsescu i-a transmis preşedintelui Republicii Coreea (Coreea de Sud), doamna Park Geun-hye, un mesaj de susţinere.

Ce i-a scris Băsescu preşedintelui din Coreea de Sud Park Geun-hye

Ce i-a scris Băsescu preşedintelui din Coreea de Sud Park Geun-hye (foto: koreabang.com)

Excelenţei Sale Doamna Park Geun-hye Preşedintele Republicii Coreea. Stimată doamnă Preşedinte,

Doresc să vă asigur, în contextul internaţional actual marcat de tensiunile din Peninsula Coreeană, de solidaritatea României cu Republica Coreea.

Apreciez foarte mult dinamica relaţiilor de cooperare dintre ţările noastre, considerând că avem valori şi obiective comune pe care trebuie să le apărăm. În acest sens, Parteneriatul Strategic dintre România şi Republica Coreea este o dovadă clară a bunei cooperări şi a angajamentelor pe care ni le-am asumat împreună, pentru binele popoarelor noastre.

Vă rog să primiţi, stimată doamnă Preşedinte, expresia distinsei mele consideraţii”.

4 comentarii

Salut 10-04-2013 - 14:22

Mda, am aflat ca Romania are „Parteneriat strategic cu Republica Corea”. Ma intreb „de cand?”, „in ce consta?”, „in ce s-a materializat?”. Or avea dreptul si cetatenii Romaniei sa stie, sau ramane intre famiGlia lui Basescu si nu stiu ce famiGlii din Corea de Sud?

Marius Bâtcă 10-04-2013 - 14:36

@ Salut

Cu ocazia vizitei preşedintelui României în Republica Coreea (septembrie 2008) a fost semnată Declaraţia Comună privind Stabilirea unui Parteneriat Strategic, fiind primul document de acest fel semnat de România cu un stat asiatic.
În iulie 2010, cu prilejul vizitei la Seul a ministrului român al afacerilor externe, a fost semnat Planul Comun de Acţiune între România şi Republica Coreea pentru implementarea Declaraţiei de Parteneriat Strategic, care stabileşte cadrul de cooperare sectorială pe termen mediu şi lung între cele două ţări, în multiple domenii.
Documentul stabileşte cadrul de cooperare sectorială pe termen mediu şi lung între cele două ţări, în domeniile politic şi de securitate – inclusiv securitatea energetică, al schimburilor economice şi al diversificării portofoliului investiţional sud-coreean în România.

Textul nu l-am gasit

Salut 10-04-2013 - 14:56

Mersi Marius pentru info.

Asa, la prima vedere, ma gandeam ca pe vremea cand Romania nu avea parteneriat strategic cu Coreea, avea totusi o fabrica si un santier naval (sa spunem – in comun)….acum….ei bine acum, avem …parteneriat. Evolutie!

un crestin 10-04-2013 - 22:18

. Coreea de Sud este prosperă . De la un venit anual de cca 60 de dolari pe cap de locuitor in anul i960, a ajuns astazi la un venit anual de 30.000 de dolar pe cap de locuitor.

Pastorul David Cho spune că ştie de ce: „Iisus Christos. Ăsta e singurul răspuns pe care îl putem da. Nu există alt motiv pentru că nu avem politicieni buni, deocamdată, și nici oameni de afaceri mari.”

(David Cho este pastorul celei mai mari congregatii crestine din lume. Seul ,1milion de membri.)

Pe cand Coreea de Nord este cea mai ostila tara din lume pentru a trai si practica credinta crestina.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult