Acasa InternationalExterne Cel puţin 40 de morţi în China în urma ploilor torenţiale

Cel puţin 40 de morţi în China în urma ploilor torenţiale

scris de Laurentiu Banches
42 Afisari

Peste 350.000 de sinistraţi, 40 de morţi, 18 dispăruţi şi 87 de răniţi – acesta este bilanţul calamităţilor naturale de săptămâna trecută din Vestul Chinei.

Autorităţile chineze au oferit primul bilanţ referitor la pagubele şi victimele dezastrului petrecut joi, 10 mai, în prefectura Minxian din provincia Gansu. Potrivit unor relatări de ls Shanghai Daily, citate de Agerpres, ploile torenţiale, însoţite de un vânt puternic şi grindină au  produs circa 350.000 de sinistraţi, dintre care 30.000 au fost evacuaţi din casele lor şi au dus la decesul a 40 de persoane, număr care ar putea creşte având în vedere faptul că 18 alte persoane au fost date dispărute.

În multe oraşe din provincia Gansu a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică, iar unele localităţi rurale sunt în continuare izolate de ape. Sute de clădiri au fost inundate, iar culturile agricole de sezon sunt grav compromise. Viaţa în regiunea din vestul Chinei afectată de furia naturii a revenit în mare parte la normal, dar acestea duc lipsă în aceste momente de o lipsă acută de produse de primă necesitate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult