Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Nobel 2019 - Cine este laureatul premiului pentru pace | Doi bărbaţi, arestaţi în Florida după ce au îmbătat un aligator | Recomandări pentru reducerea expunerii la radiaţiile electromagnetice | Apple a lansat noile modele iPhone 11 (video) | Numerele de telefon la care poţi suna să-ţi recuperezi maşina ridicată în Bucureşti

Costa Concordia. 70 de români la bordul unui vas naufragiat VIDEO

Scris de :     2012-01-14 18:17

70 de români, la bordul unui vas italian naufragiat. Este vorba despre nava de croazieră Costa Concordia.

Costa Concordia

Costa Concordia - 70 de romani la bordul navei naufragiate

Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Bologna au luat legătura cu autorităţile italiene – Protecţia Civilă a Provinciei din Grosetto, care gestionează operaţiunile de salvare a pasagerilor de pe nava de croazierăCosta Concordia“, naufragiată în Marea Mediterană -, pentru a se informa dacă printre persoanele aflate la bordul navei sunt şi cetăţeni români şi care este situaţia acestora.

Conform declaraţiilor prefectului din Grossetto, la ora 11,00 (ora locală), au fost confirmate trei persoane decedate şi 14 răniţi. Din informaţiile obţinute până în prezent rezultă că printre decedaţi nu se află cetăţeni români. Operaţiunile de salvare a pasagerilor sunt în desfăşurare, precizează MAE, citat de Agerpres. Potrivit sursei, având în vedere amploarea operaţiunii de salvare, nu a putut fi furnizată o situaţie centralizată pe naţionalităţi a pasagerilor salvaţi şi a personalului de la bord.

Potrivit informaţiilor de la compania Costa Crociere, douăzeci de turişti români se aflau la bordul navei. Alţi 50 de români făceau parte din personalul de bord şi servicii al navei. O parte dintre cetăţenii români salvaţi de navele care au intervenit la locul incidentului au fost transferaţi, împreună cu alţi pasageri, la bordul unui feribot, care se află în drum spre portul Livorno.

Oficiile diplomatice ale României în Italia (Ambasada României la Roma, Consulatele Generale ale României la Bologna şi Torino) menţin legătura permanentă cu Protecţia Civilă din Grossetto, pentru a obţine informaţii actualizate cu privire la situaţia cetăţenilor români şi sunt pregătite să acorde asistenţă consulară de specialitate, dacă situaţia o impune.

Conform companiei, la bordul navei de croazieră Costa Concordia se aflau în total 4.229 de persoane, dintre care 3.216 pasageri.

Bilanţul provizoriu al accidentului în care o nava de croazieră a eşuat în largul insulei italiene Giglio este de trei morţi şi circa 40 de răniţi, transmite Mediafax. Potrivit Costa Crociere, dintre cei 3.216 pasageri, 989 erau italieni, 569 erau germani, 462 francezi, 177 spanioli, 129 americani, 127 croaţi, 108 ruşi, 74 austrieci, 60 elveţieni, 46 brazilieni şi 46 japonezi. La bordul navei erau şi 42 de olandezi, 33 de ucraineni, 30 sud-coreeni, 20 de români, 26 din Hong Kong, 25 de britanici, 21 de australieni, 17 argentinieni, 13 taiwanezi, 12 canadieni, 12 chinezi, 11 portughezi, 10 columbieni, 10 chilieni şi 9 turci.
Alte stiri din: Externe Afisari - 4,545
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante