Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Când începe ANUL NOU CHINEZESC. Ce zodie va avea buzunare pline! | Creierul îţi poate dezvălui care îţi sunt prietenii | NASA a testat sistemul de energie nucleară pentru misiunea pe Marte | Wang Fuman, băiețelul cu părul de gheață | Ce își doresc românii în 2018

Dramă în Alpii austrieci: Cinci alpinişti au murit

Scris de :     2017-08-27 18:35

Cinci alpinişti au murit, iar altul este în stare gravă după producerea unui accident, duminică, pe un traseu din Munţii Alpi, în centrul Austriei, relatează presa austriacă.

Autorităţile austriece cred că cei şase alpinişti sunt cetăţeni germani, declară Martin Reichholf, un oficial regional, relatează site-ul Salzburg24.at.

Unul dintre alpiniştii decedaţi a fost identificat. Este vorba de un cetăţean german în vârstă de 34 de ani, din landul Bavaria. “Pornim de la premisa că toate victimele sunt cetăţeni germani”, a declarat Reichholf.

Accidentul a avut loc duminică în zona montană Krimml, în centrul Austriei. Autorităţile austriece cred că cei şase alpinişti sunt cetăţeni germani, declară Martin Reichholf, un oficial regional, relatează site-ul Salzburg24.at.

Accidentul a avut loc duminică în zona montană Krimml, în centrul Austriei. “Cel mai probabil, cei şase alpinişti au alunecat şi au căzut de la înălţime, în zona unui gheţar”, a declarat Anton Voithofer, un reprezentant al echipei de intervenţie a Crucii Roşii citat de agenţia APA.

Anchetatorii cred că aceştia au căzut în gol de la o înălţime de 30-50 de metri. Cinci alpinişti au murit, iar unul este în stare gravă în urma accidentului produs la circa 1,5 kilometri de zona Zittauerhütte, la altitudinea de 2.328 de metri.

Cinci elicoptere au fost mobilizate în cadrul intervenţiei. “Accesul echipelor de intervenţie este dificil, din cauza terenului accidentat; în plus, există riscul căderilor de pietre”, a declarat Martin Reichholf, un oficial local.

Alpinistul rănit este în stare critică şi a fost transportat la un spital din Salzburg.
Alte stiri din: Externe Afisari - 69
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante