Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România | Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK

Împăratul Akihito, apariție rară în public

Scris de :     2018-01-02 13:01

Împăratul japonez Akihito, care va abdica anul viitor, a marcat marţi trecerea în noul an salutând zecile de mii de japonezi care au venit la Palatul Imperial pentru a-i adresa urările lor de bine, relatează DPA.

Împăratul de 84 de ani şi împărăteasa Michiko le-au făcut cu mâna japonezilor veniţi la Palatul Imperial dintr-un balcon în care se mai aflau şi alţi membri ai familiei imperiale.

“La începutul Noului An, mă rog pentru pacea poporului nostru şi a lumii”, a spus împăratul japonez în discursul său.

Prinţul încoronat Naruhito, care va urca pe Tronul Crizantemei la 1 mai 2019, şi prinţesa încoronată Masako, un fost diplomat, au fost şi ei prezenţi la Palatul Imperial.

Guvernul a decis în luna decembrie ca împăratul să renunţe la tron începând cu 30 aprilie 2019, prima astfel de abdicare în circa 200 de ani.

Akihito a devenit cel de al 125-lea împărat la 7 ianuarie, 1989, la vârsta de 55 de ani, după moartea tatălui său, împăratul Hirohito, în numele căruia Japonia a luptat în cel de Al Doilea Război Mondial
Alte stiri din: Externe Afisari - 54
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante