Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

Israelul continuă loviturile în Fâşia Gaza

Scris de : S. Galai     2012-03-12 20:35

Israelul îşi continua bombardamentele în Fâşia Gaza.

Gaza

Fasia Gaza (foto: newstandardnews.net)

Un copil în vârstă de 15 ani a fost ucis, luni dimineaţa, în bombardamente aeriene israeliene, potrivit CNN care citează surse din sistemul medical şi de securitate palestinian. Copilul este al patrulea civil care şi-a pierdut viaţa în patru zile de bombardamente aeriene israeliene în Faşia Gaza.

Israelul a spus ca bombardamentele sale aeriene au vizat locurile de pe teritoriul palestinian de unde militanţii lansează rachete. Potrivit unor oficiali palestinieni, bombardamentul de luni a ucis trei persoane, copilul şi doi militanţi, şi a rănit alte 40 de persoane.

Ministrul Israelian al Apărării, Ehud Barak a apărat răspunsul militar al Israelului. “Rămânem hotărâţi să ne protejăm şi să ne apărăm cetăţenii”, a spus el luni.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a spus ca bombardamentele aeriene de luni au vizat un depozit de arme şi locuri de lansare a rachetelor din Fâşia Gaza.

Atacurile aeriene sunt un răspuns la cele mai mult de 100 de atacuri cu rachete lansate din Gaza asupra Israelului de vineri până în prezent. a precizat Israelul.

Potrivit Agerpres, premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat duminică faptul că a dat ordin armatei să îi atace pe toţi cei care plănuiesc să atace Israelul, pe fondul acestei recrudescenţe a violenţei între Israel şi grupări armate palestiniene din Fâşia Gaza.

“Am ordonat să îi lovească pe toţi cei care plănuiesc să ne atace. Armata israeliană le-a dat deja lovituri dure organizaţiilor teroriste”, a declarat Netanyahu, cu ocazia unei vizite în sudul Israelului, potrivit unui comunicat al biroului său, citat de AFP.

Conform postului public de radio, Netanyahu a asigurat de asemenea, la capătul unei întâlniri cu circa treizeci de primari ai unor localităţi din sudul Israelului, că “operaţiunile din Gaza vor continua atât timp cât va fi necesar”. “O soluţie pentru tirurile de rachete nu va putea fi găsită decât după înlăturarea ameninţării iraniene”, a adăugat premierul, potrivit aceleiaşi surse, care nu a făcut şi alte precizări.
Alte stiri din: Externe Afisari - 693
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante