Acasa InternationalExterne Israelul vinde unei ţări asiatice armament de 1,1 miliarde de dolari

Israelul vinde unei ţări asiatice armament de 1,1 miliarde de dolari

scris de M.A.
184 Afisari

Israel Aerospace Industries urmează să vândă armament în valoare de peste 1,1 miliarde de dolari în următorii patru ani unei ţări neprecizate din Asia.

Israel Aerospace Industries

Israel Aerospace Industries

Potrivit unui oficial din cadrul companiei israeliane producătoare de tehnică militară în sectorul aviaţiei, a fost semnat contractul, dar a refuzat să divulge numele ţării beneficiare. Printre statele din Asia care au cumpărat deja armament din Israel se numără: Singapore, Coreea de Sud, India şi China, transmite Moldpres.

Contractul prevede livrarea de avioane, rachete şi sisteme de observaţie şi supraveghere. Este cel mai consistent export de armament al Israelului, după cel din anul 2009, când această ţară a livrat Indiei un sistem de apărare antiaeriană de o valoare similară.

Compania Israel Aerospace Industries, aflată în proprietatea statului evreu, a vândut în anul 2010 echipamente militare şi civile în valoare totală de 3,15 miliarde de dolari. Ea fost afectată de decizia luată anul trecut de guvernul israelian, prin care acesta a suspendat orice livrare de armament către Turcia, în urma conflictului diplomatic care a zdruncinat alianţa, altădată foarte solidă, dintre cele două state.

2 comentarii

BULA 09-01-2012 - 15:25

Asa sunt capitalistii, vand si funia cu care vor fi spanzurati mai tarziu.

Lupu Ardelean 09-01-2012 - 21:40

@Bula, esti gelos, nu asa?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult