Acasa InternationalExterne UPDATE: Italia lovită de cutremure – Cel puţin 6 morţi

UPDATE: Italia lovită de cutremure – Cel puţin 6 morţi

scris de Laurentiu Banches
213 Afisari

Protecţia civilă italiană a anunţat cinci persoane au murit în provincia Ferrara, iar una în oraşul Bologna.

Patru persoane care lucrau în schimbul de noapte au murit după prăbuşirea halei unei fabrici în localitatea Sant’Agostino din provincia Ferrara. Celelalte victime au fost cauzate de spaima produsă de cutremur. În Ferrara, o femeie a făcut stop-cardiac pentru că s-a speriat de cutremur, în timp ce în Bologna, o altă femeie, în vârstă de 37 de ani, a murit tot din cauză că s-a speriat prea tare.

Conform Mediafax, Consulatul General al României la Bologna a comunicat, duminică, că până la această oră nu deţine nicio informaţie care să confirme că printre victimele cutremurului din Italia se află şi cetăţeni români.

…..

Un cutremur de 6 grade pe Richter a lovit nordul Italiei în jurul orei 4 (ora României), acesta fiind urmat la o oră de o replică de doar 5,1 grade pe scara Richter.

Cutremur in Italia soldat cu 3 morti

Postul TV CNN a anunţat că cel puţin trei persoane au murit în urma seismelor cu epicentrul la 36 de kilometri de oraşul Bologna. Cei trei decedaţi sunt muncitori care a fost striviţi de prăbuşirea halelor din localitatea Ferrara unde lucrau.

Potrivit site-ului USGS, citat de Mediafax, cutremurul de 6 grade pe Richter a avut loc la ora 4.03 (ora României). Replica s-a făcut simţită la ora 5.02 (ora României) şi a avut o magnitudine de 5,1 grade, amândouă seismele având  loc la o adâncime de 26 de kilometri.

Conform autorităţilor italiene, care încă evaluează daunele din regiune, se anticipează mai mulţi răniţi şi pagube pe măsură de echipele de salvare înaintează spre satele izolate din zona montană.  Totodată autorităţile au anunţat că în oraşul Sf. Agostino, cutermurul a dărâmat o clopotniţă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult