Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

Kievul avertizează România să nu mai elibereze paşapoarte pentru cetăţenii ucraineni

Scris de :     2012-06-06 16:06

Ministerul ucrainean de Externe solicită României să nu mai elibereze paşapoarte cetăţenilor ucraineni, calificând decizia acestuia de a da paşapoarte în masă drept ‘neprietenească’.

Kievul avertizează România să nu mai elibereze paşapoarte pentru cetăţenii ucraineni

Kievul avertizează România să nu mai elibereze paşapoarte pentru cetăţenii ucraineni (foto: clipart.dk.co.uk)

Potrivit purtătorului de cuvânt al diplomaţiei de la Kiev, cetăţenii ucraineni care primesc paşapoarte româneşti „comit o infracţiune, deoarece legislaţia ţării nu permite dubla cetăţenie”. Mai mult acesta a precizat că în Ucraina nu sunt atât de mulţi etnici români pe cât se declară. „De multe ori, ucrainenii îşi trec în paşaport naţionalitatea română, deşi provin din Republica Moldova”, declară acesta, potrivit 24h.md.

“Cetăţenii Ucrainei, care primesc paşapoartele româneşti, comit o crimă. Şi o astfel de infracţiune ar trebui să fie pedepsită. Poziţia Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei rămâne neschimbată. De mult timp ne pronunţăm împotriva cetăţeniei duble. Le-am explicat în mod repetat colegilor noştri că eliberarea în masă a paşapoartelor în regiunile de frontieră ale Ucrainei este un pas neprietenos faţă de ţara noastră”, a declarat, în cadrul unui briefing de presă, şeful Departamentului politică informaţională al MAE al Ucrainei, Oleg Voloşin, scrie şi noi.md.

Potrivit lui, de fapt, în Ucraina nu sunt mulţi români. Adeseori, în paşapoartele ucrainene se înscrie în mod deliberat naţionalitatea “român“, deşi aceşti cetăţeni ucraineni sunt originari din Republica Moldova. “Vom face tot posibilul pentru a controla acest proces… Aceasta se referă la competenţa Serviciului de Securitate al Ucrainei. Vom continua dialogul cu România în acest sens”, a promis Voloşin.
Alte stiri din: Externe Afisari - 614
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante