Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

MAE rus cere României să se abţină de la politica unionistă

Scris de :     2013-04-05 13:42

MAE rus cere României să se abţină de la politica unionistă. Federaţia Rusă reacţionează la declaraţiile din 27 martie ale ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, prilejuite de împlinirea a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

MAE rus cere României să se abţină de la politica unionistă

MAE rus cere României să se abţină de la politica unionistă

“Declaraţiile dlui Corlăţean confirmă politica persuasivă a Bucureştiului, promovată în ultimii ani, de fortificare a ideilor unioniste”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Aleksandr Lukashevici, transmite 24h.md.

Federaţia Rusă recomandă României să se abţină de la propagarea politicii unionismului, care afectează stabilitatea în Republica Moldova şi procesul de soluţionare a diferendului transnistrean. Această retorică demonstrează din nou atitudinea diplomaţiei române faţă de ţara vecină. Declaraţiile dlui Corlăţean confirmă politica persuasivă a Bucureştiului, promovată în ultimii, de fortificare a ideilor unioniste. Această linie nu contribuie deloc la asigurarea securităţii şi stabilităţii în regiune”, a continuat Aleksandr Lukashevici.

Pe 27 martie, Titus Corlăţean a spus că Republica Moldova şi România au un viitor European comun. “Avem astăzi şansa istorică şi datoria de a pregăti, împreună, viitorul nostru european comun. Au fost parcurse în ultimii ani, cu determinare şi curaj, etape importante pe calea consolidării statului de drept, a modernizării de ansamblu a societăţii şi economiei, şi a avansării în direcţia comunităţii democratice europene. România va fi şi pe mai departe alături de Republica Moldova, de cetăţenii acesteia, la fiecare pas făcut pe drumul integrării europene. Ştim, din proprie experienţă, cât de greu este acest drum. Dar ştim, în egală măsură, că nu există nici o alternativă care să poată oferi cetăţenilor Republicii Moldova şansa libertăţii şi prosperităţii”, a declarat Titus Corlăţean.
Alte stiri din: Externe Afisari - 865
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante