Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România | Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK

Marea Britanie nu va interveni ȋn Siria. Obama va decide ȋn interesul SUA

Scris de : B.L.     2013-08-30 08:41

Parlamentul britanic a respins ȋn seara de joi, 29 august, moţiunea premierului David Cameron care apăra principiul unei intervenţii în Siria ca răspuns la folosirea armelor chimice, un vot pe care Guvernul s-a angajat imediat să îl respecte.

Marea Britanie nu va interveni ȋn Siria. Obama va decide ȋn interesul SUA (foto: voiceofrussia.com)

“Este clar că Parlamentul britanic nu vrea o intervenţie militară britanică. Iau notă, iar Guvernul va acţiona în consecinţă”, a declarat Cameron după această înfrângere, adăugând că este “ataşat respectării voinţei Camerei Comunelor”. Moţiunea guvernamentală a fost respinsă de către deputaţi 285 de voturi la 272, potirivit mediafax.

Statele Unite vor continua să se consulte cu guvernul britanic, unul dintre aliaţii şi prietenii noştri cei mai apropiaţi”, dar “deciziile preşedintelui Obama vor fi ghidate de ceea ce este în interesul SUA“, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională, Caitlin Hayden. Obama “consideră că interesele cruciale ale Statelor Unite sunt în joc şi că ţările care încalcă normele internaţionale privind armele chimice trebuie să răspundă” , a adăugat ea.
Alte stiri din: Externe Afisari - 233
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante