Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România | Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK

Nagasaki comemorează victimele atacului cu bombă atomică

Scris de :     2013-08-09 10:16

Oraşul japonez Nagasaki comemorează vineri victimele atacului cu bombă nucleară de acum 68 de ani, care la 9 august 1945 a omorât circa 70.000 de oameni, relatează AFP.

La ora locală 11:02 (02:02 GMT), dangătul funebru al clopotului a răsunat exact la ora la care a doua bombă atomică din istoria umanităţii a lovit acest oraş din vestul Japoniei, la trei zile după ce prima bombă nucleară devastase Hiroshima (140.000 de morţi).

Zeci de mii de oameni participanţi la evenimentele comemorative de la Nagasaki, între care supravieţuitori, urmaşi ai acestora, oficiali, delegaţii străine, au ţinut un minut de reculegere în memoria victimelor.

Atacurile de la Hiroshima şi Nagasaki au grăbit capitularea Japoniei şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, la 15 august 1945.




Alte stiri din: Externe Afisari - 66
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Prognoza METEO. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni Citeste
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante