Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Viitor sumbru - mai puțini și mai bătrâni | Testamentul politic al lui Corneliu Coposu | Iadul de la Institutul Marius Nasta (galerie foto) | Criza de pe piața muncii | Avertisment pentru toți românii care retrag bani de la bancomat

Opt miniştri catalani destituiţi, încarceraţi la Madrid

Scris de :     2017-11-02 23:51

Opt miniştri catalani destituiţi au fost încarceraţi joi de o judecătoare spaniolă de instrucţie de la Madrid după declararea independenţei ”republicii catalane”, relatează BBC News.

Carmen Lamela, judecătoarea de instrucţie, a dispus încarcerea a nouă foşti membri ai Guvernului catalan destituit, pe timpul anchetei cu privire la răzvrătire, rebeliune şi deturnare de fonduri publice, scrie The Associated Press.

Ea a dat astfel curs solicitării procuraturii, care instrumentează un caz penal cu privire la declaraţia de independenţă a Parlamentului catalan de pe 27 octombrie.

Judecătoarea a stabilit o cauţiune în valoare de 50.000 de euro pentru unul dintre cei nouă foşti membri ai Cabinetului catalan şi a precizat că acesta va fi eliberat după ce plăteşte cauţiunea.

Carles Puigdemont, fostul preşedinte al Cataloniei şi alţi patru membri ai Cabinetului se află în Belgia şi au ignorat convocarea la Audienţa Naţională joi.

Guvernul spaniol a plasat Catalonia sub tutelă, vineri, la câteva ore după proclamarea „republicii catalane”.

Madridul a destituit Cabinetul catalan, a dizolvat Parlamentul regional şi a convocat alegeri regionale anticipate la 21 decembrie.
Alte stiri din: Externe Afisari - 79
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante