Acasa InternationalExterne Preşedintele grec Karolos Papoulias a dizolvat Parlamentul

Preşedintele grec Karolos Papoulias a dizolvat Parlamentul

scris de Laurentiu Banches
57 Afisari

Preşedintele grec Karolos Papoulias a dizolvat parlamentul ales în 6 mai, urmând ca în data de 17 iunie să fie organizate noi alegeri legislative.

Grecia (foto info-wars.org)

Parlamentul grec a fost dizolvat de presedinte (foto: info-wars.org)

Parlamentul dizolvat de preşedintele Karolos Papoulias a devenit legislativul cu cel mai scurt mandat din istoria recentă a Greciei, având de la votul din 6 mai, doar două sesiuni. Potrivit surselor AP, citate de Agerpres, votul de la 6 mai a rezultat într-un parlament nefuncţional, câştigătorul, partidul „Noua Democraţie”, obţinând doar 18,85% din sufragii, cel mai mic procent înregistrat vreodată de formaţiune, cu 108 deputaţi din cele 300 de fotolii în parlament.

Negocierile pentru formarea unui guvern de coaliţie au eşuat, după ce două partide de stânga au refuzat să participe la discuţii au dus la decizia preşedintelui de a dizolva parlamentul. Parlamentul divizat şi scăderea bruscă în popularitate a partidelor care au sprijinit acordurile de ieşire a ţării din criza financiară au adus în discuţie în ultimele zile rămânerea Greciei în zona euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult