Acasa InternationalExterne R. Moldova, bănuită că ajută Iranul să încalce embargoul

R. Moldova, bănuită că ajută Iranul să încalce embargoul

scris de M.A.
171 Afisari

Republica Moldova este bănuită că ajută Iranul să încalce embargoul prinvind petrolul. Mai multe publicaţii scriu că Teheranul a transferat sub pavilionul R Moldova şi al altor state mai multe petroliere ale sale.

R. Moldova, bănuită că ajută Iranul să încalce embargoul

R. Moldova, bănuită că ajută Iranul să încalce embargoul (foto: timesofisrael.com)

Peste 70 de nave petroliere iraniene au fost înregistrate în porturi din Tanzania, Tuvalu, Sierra Leone, Bolivia şi Republica Moldova. Cel puţin opt petroliere iraniene au fost plasate sub pavilionul Republica Moldova, iar ca port de înmatriculare a fost trecut portul Giurgiuleşti de la Dunăre, conform unei publicaţii din Malta, preluată luni de media de la Tel Aviv şi Chişinău.

În ultimul timp, scria recent publicaţia rusă Vedomosti, o mare parte din petrolierele iraniene au dispărut brusc din oceane. Recent, navele au reapărut, dar sunt de nerecunoscut: corpuri revopsite, denumiri noi la bord, iar pe catarge au arborate pavilioane noi. Evident, ca porturi de înmatriculare figurează complet alte oraşe, transmite Mediafax.

La 1 iulie, a intrat în vigoare un embargo al Uniunii Europene la importurile de petrol din Iran. Conform acordului, aprobat la sfârşitul lunii ianuarie 2012, de la 1 iulie este complet interzis importul de ţiţei brut iranian pe teritoriul statelor membre ale UE. De asemenea, companiilor europene le-a fost interzis să asigure aprovizionarea cu petrol iranian. Compania petrolieră iraniană, care a fost privatizată în 2000, susţine că acţiunile sale sunt legale, deoarece aceasta nu este proprietatea guvernului de la Teheran, potrivit mass-media moldovene. În 2008, ea şi-a transferat navele petroliere sub pavilioanele Maltei şi Ciprului, după ce SUA incluseseră pe lista neagră flota comercială iraniană.

13 comentarii

tomi 13-08-2012 - 22:29

Aviatia Israeliana nu are nici o problema sa ajunga pina si in Republica Moldova sa deranjeze gesturile de „prietenie” dintre poporul sovietic moldovean si poporul islamic al iranului…………..

Ereticu1 13-08-2012 - 23:01

Iar ne povestiti visele de azi noapte? Cand va spuneam ca sunteti o natie guraliva si agresiva va simteati lezat. Continuati cu mesajele de acest gen, dar sa nu va mire antisemitismul (pe deplin justificat) in crestere …

tomi 13-08-2012 - 23:17

Antisemitismul unor legionari de genul vostru ne este cunoscut si nu ne deranjeaza, deosebirea este ca in timpurile actuale stim cum sa le tratam si sa-i vindecam pe cei bolnavi.Continua baiete pe acest drum si vezi unde vei ajunge.Cei care se tem acum nu mai sintem noi evreii ci voi cei care va credeti slugile crestinismului,urmasii lui horia sima.

digital 13-08-2012 - 23:23

ți-ai dezlipit mă abțibildu de pe ecranul laptopului?!
sau încă mai admiri și acu instrucțiunile de utilizare și zici că ești pe net?!
dreq de handycapat!

Ereticu1 14-08-2012 - 01:20

Noi nu ne-am temut niciodata. Nici acum n-o vom face, in cel mai rau caz murim cu voi de gat.

P.S. – astept cu interes punerea in practica a amenintarilor pe care le-ati formulat pe forum la adresa diversilor participanti la discutii. In cazul in care ajungem in luna septembrie si nu se materializeaza nimic din „profetiile” domniei voastre promit solemn sa va urmaresc fiecare comentariu pe care il veti posta dupa data de 1 septembrie si sa va fac de rahat in mod public.

Dorin C. 13-08-2012 - 23:20

Hei Tomi, vezi ca moldovenii nu mai sint sovietici si sint romani in primul rind, adica romani moldoveni. Eu cred ca tu stii chestia asta, n-ar trebui sa o omiti.

digital 13-08-2012 - 23:25

el zice că face pe prostu,dându-se cocoș cu rablele lor de zburătoare,dar e chiar prost,de-a binelea!
s-a tâmpit de când a fugit în munții ăia de kkt!

Ereticu1 14-08-2012 - 01:27

Stie, dar desi se pretinde „roman” nu-l intereseaza si nu-l doare nimic din ce este romanesc. Sare ca ars in schimb ori de cate ori vine vorba de perciunatii lui dragi. QED

Paul din Ohio 14-08-2012 - 01:00

Mai tomi, vezi ca nu „poporul moldovean” conduce RM ci KGB de la Moscova.
P.S. Vezi ca si voi acolo, in Israel, aveti destui KGBisti veniti in ultimul deceniu si mai bine. America este foarte circumspecta in aceasta privinta.

Ereticu1 14-08-2012 - 01:15

Pai el este exact unul dintre KGB-isti. Se mai si mandreste cu asta din cand in cand. Suficient sa cititi cateva dintre comentariile domniei sale din ultimele 6 luni, mai ales cele in care isi prezinta CV-ul.

Ciu Hu 14-08-2012 - 01:44

Tomi gunoiule ”uman”, ce face orice om cind intilneste un sarpe veninos agresiv ca tine? Ii zdobeste capul! Tu esti un sarpe veninos agresiv, ptiu!

Ciu Hu 14-08-2012 - 01:46

Corectare, zdrobeste nu zdobeste.

Mariana Cristescu 15-08-2012 - 13:22

Evident, publicatiile care acuza R.Moldova nu puteau fi decat rusesti! Nimic nou sub soare. Daca tot vorbim de vase revopsite, redenumite si reinmatriculate, poate ca n-ar strica sa ne uitam mai atenti pe mari si pe oceane. Am putea avea surprize… placute.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult