Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Peroanele improvizate ale liniei 41, extrem de periculoase | A fost descoperită „gena nemuririi”. Oamenii nu ar fi chiar nemuritori, dar ar putea trăi câteva mii de ani | 28 de persoane internate in urma deratizarii din Timisoara, 12 copii | Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara | Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

România, o federaţie de moldoveni, romi, maghiari şi români

Scris de :     2012-06-22 15:30

România ar putea deveni o federaţie de moldoveni, romi, maghiari şi români. Cel puţin, aşa îşi doreşte liderul socialiştilor din Republica Moldova, filo-rusul Igor Dodon.

Igor Dodon - România, o federaţie de moldoveni, romi, maghiari şi români

Igor Dodon (foto: octavianracu.wordpress.com)

Aflat într-o vizită în Rusia, unde a purtat discuţii despre planul Moscovei de federalizare a Republicii Moldova, Igor Dodon a declarat că şi autorităţile de la Bucureşti ar trebui să fie interesate de o asemenea temă, potrivit 24h.md. “România este o ţară care ar putea ajunge într-un viitor nu foarte îndepărtat la situaţia când va trebui să accepte federalizarea propriului teritoriu. Acolo, ar putea exista patru subiecte de federaţie: unul populat de moldoveni (Moldova de Vest), unul populat de maghiari (Ţinutul Secuiesc), unul populat de romi şi al patrulea populat de români Experienţa Republicii Moldova privind federalizarea ar putea fi şi pentru România o foaie de parcurs”, a menţionat fostul comunist, actual socialist, Igor Dodon.

Anterior, deputatul neafiliat Igor Dodon ceruse clasei politice de la Chişinău să promoveze ideea federalizării. ”Consider că actuala clasă politică moldovenească şi mediul de experţi, comentatorii politici trebuie să înceapă să discute public, deschis, sincer şi obiectiv despre opţiunea federalizării pentru rezolvarea definitivă a problemei transnistrene”, a afirmat acesta.
Alte stiri din: Externe Afisari - 705
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Fenomene meteo severe în România. Prognoza meteo pentru București Citeste