Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business? | Bolile românilor și criza din spitale | Cu ce riscuri se confruntă omenirea (raport oficial) | China a ajuns pe partea întunecată a Lunii (VIDEO)

Sfaturile lui Obama pentru egipteni

Scris de :     2011-02-12 09:31

Armata egipteană trebuie să asigure o tranziţie “credibilă în ochii poporului egiptean“, a apreciat vineri preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, în cursul unei alocuţiuni pronunţate la câteva ore după demisia preşedintelui egiptean Hosni Mubarak, relatează AFP.
obama-egyptPoporul Egiptului a vorbit, vocea sa a fost ascultată, iar Egiptul nu va mai fi niciodată acelaşi“, a afirmat Obama.
Demisionând, preşedintele Mubarak a răspuns voinţei de schimbare a egiptenilor“, a adăugat preşedintele american, salutând reţinerea armatei.
“Egiptenii au spus clar că nimic nu va fi acceptabil cu excepţia unei democraţii veritabile”, a subliniat el, avertizând că “zile dificile” s-ar putea anunţa în ţară.
În ultimele săptămâni, ritmul istoriei s-a accelerat în mod alarmant, în timp ce egiptenii îşi reclamau drepturile universale“, a notat el.
Egiptenii au fost o sursă de inspiraţie pentru noi şi au realizat acest lucru dezminţind ideea că violenţa este cea mai bună modalitate de a ajunge la justiţie“, a continuat Obama.
Pentru Egipt, aceasta a fost forţa morală a non-violenţei, nu a terorismului, nu a crimelor fără sens, ci a non-violenţei, care a deturnat traiectoria istoriei încă o dată spre justiţie“, a apreciat el.
Preşedintele american a afirmat de asemenea că evenimentele din Egipt amintesc de “ecourile istoriei“, ca germanii care au dărâmat Zidul Berlinului, indonezienii care s-au revoltat împotriva preşedintelui Suharto şi lupta non-violentă pentru independenţa Indiei dusă de Mahatma Gandhi.

Alte stiri din: Externe Afisari - 25
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante