Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Peroanele improvizate ale liniei 41, extrem de periculoase | A fost descoperită „gena nemuririi”. Oamenii nu ar fi chiar nemuritori, dar ar putea trăi câteva mii de ani | 28 de persoane internate in urma deratizarii din Timisoara, 12 copii | Primele informaţii despre firma care a făcut deratizarea în blocurile din Timişoara | Cât costă brazii de Crăciun în 2019?

Sondaje SUA: Majoritatea americanilor nu vor o intervenție ȋn Siria

Scris de :     2013-09-04 09:09

Majoritatea americanilor se opun unor atacuri ale ţării lor împotriva regimului sirian, arată două sondaje publicate marţi, 3 august.

Sondaje SUA: Majoritatea americanilor nu vor o intervenție ȋn Siria (Foto:greenbaypressgazette.com)

Aproape una din două persoane (48%) se declară împotriva unor atacuri aeriene americane împotriva Siriei, faţă de 29% care se declară în favoarea acestora (23% nu au nicio opinie), potrivit unui sondaj realizat de Pew Research Center for the People and the Press. Opoziţia faţă de o intervenţie americană împotriva lui Bashar al-Assad pare mai conturată decât într-un alt sondaj realizat pentru ABC şi Washington Post: 36% dintre persoanele intervievate declară că susţin această eventualitate, faţă de 59% care se opun şi 5 % care nu au nicio opinie.

Chiar dacă “alte ţări, ca Marea Britanie sau Franţa” ar participa la această operaţiune, doar 46 % dintre persoanele intervievate sunt favorabile unei intervenţii, faţă de 51 % care se opun, potrivit anchetei ABC/Washington Post. În acest sondaj, însăşi ideea de a înarma rebelii sirieni pare foarte nepopulară: 70 %  se opun, faţă de 27 % care o susţin. Aproape trei sferturi dintre persoanele intervievate de Pew (74%) cred că atacurile în Siria s-ar traduce prin represalii împotriva Statelor Unite şi aliaţilor lor în regiune, peste şase din zece (61%) cred că acestea ar duce la un angajament pe termen lung în ţară. Şi abia o treime (33%) cred că ele ar permite efectiv descurajarea pe viitor a folosirii armelor chimice.

Sondajul Pew Research Center a fost realizat în perioada 29 august – 1 septembrie, pe un eşantion format din 1.000 de adulţi şi are o marjă de eroare de 3,7 puncte. Conform mediafax, Sondajul ABC/Washington Post, realizat între 28 august şi 1 septembrie, pe 1.012 persoane, are o marjă de eroare de 3,5 puncte.
Alte stiri din: Externe Afisari - 65
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Fenomene meteo severe în România. Prognoza meteo pentru București Citeste