Acasa InternationalExterne SUA, cel mai bun partener al Rusiei. Vezi ce armament ia Irakul

SUA, cel mai bun partener al Rusiei. Vezi ce armament ia Irakul

scris de M.A.
371 Afisari

După ce armata SUA i-a distrus cea mai mare parte a armamentului de fabricaţie sovietică, Irakul intenţionează să cumpere armament rusesc de 5 miliarde de dolari.

SUA, cel mai bun partener al Rusiei. Vezi ce armament ia Irakul

SUA, cel mai bun partener al Rusiei. Vezi ce armament ia Irakul (foto: Defense Intelligence Agency - dia.mil)

Achiziţionarea de către Irak de armament rusesc în valoare de 5 miliarde de dolari se va afla pe agenda vizitei pe care premierul Nouri al-Maliki o va începe la Moscova luni, 8 octombrie, scrie presa regională, citată de agenţiile de presă internaţionale şi Moldpres. „Negocierile cu Moscova se vor referi în primul rând la cooperarea militară, pentru că Irakul încearcă să-şi diversifice sursele de armament pentru dotarea forţelor sale”, notează Elaph, citându-l pe purtătorul de cuvânt al guvernului irakian.

Valoarea totală a contractelor ce vor fi discutate în timpul vizitei de trei zile a delegaţiei irakiene poate ajunge la 5 miliarde de dolari, mai scrie cotidianul. Din delegaţia irakiană vor face parte ministrul interimar al apărării, Saadun ad-Dulaimi, ministrul de finanţe, Rafia al-Issawi, ministrul petrolului, Abdel-Karim al-Louaybi, ministrul electricităţii, Abdel-Kerim Aftan, ministrul industriei şi minelor, Ahmed al-Karbouli, alţi responsabili guvernamentali şi membri ai parlamentului.

Potrivit experţilor, în timpul vizitei la Moscova, Nouri al-Maliki ar putea propune un plan irakian de rezolvare a crizei siriene.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult