Acasa InternationalExterne SUA pun Ungaria la zid

SUA pun Ungaria la zid

scris de M.A.
801 Afisari

SUA pun Ungaria la zid. Secretarul de stat american Hillary Clinton şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la libertăţile democratice din Ungaria într-o scrisoare pe care i-a trimis-o premierului Viktor Orban.

Hillary Clinton - Ria Novosti

Hillary Clinton (foto: Ria Novosti)

Un purtător de cuvânt al premierului ungar a confirmat că acesta a primit o scrisoare din partea dnei Clinton, însă nu a dat detalii în legătură cu conţinutul acesteia, transmite Agerpres, citând AFP,Reuters şi MTI.

Potrivit Reuters, partidul de centru-dreapta al lui Orban – Fidesz – a înregistrat o victorie fără emoţii la scrutinul din 2010, după care executivul condus de acelaşi Orban a trecut o serie de măsuri despre care anumite voci critice susţin că slăbesc instituţii precum Curtea Constituţională şi afectează libertatea presei.

Scrisoarea ‘a pus în scris lucrurile pe care (dna Clinton) le-a afirmat verbal anterior’, a declarat marţi purtătorul de cuvânt Peter Szijjarto pentru MTI. ‘În mod evident, premierul va răspunde acestei scrisori în timp util’, a adăugat el.

Hillary Clinton a efectuat o vizită oficială la Budapesta în iunie pentru a discuta cu Viktor Orban şi a declarat într-o conferinţă de presă ulterioară că era îngrijorată de starea libertăţilor democratice din Ungaria. Bradley Hurst, ataşat de presă pe lângă misiunea diplomatică a SUA de la Budapesta, nu a făcut niciun comentariu în legătură cu existenţa scrisorii, invocând politica ambasadei cu privire la comunicările Departamentului de Stat.

‘În diverse ocazii, ne-am exprimat îngrijorarea cu privire la protejarea limitărilor şi echilibrelor (checks and balances) şi a libertăţilor individuale’, a precizat Hurst, amintind de remarcile făcute de Clinton în Ungaria.

Ziarul Nepszabadsag a relatat pe site-ul său de internet că fosta primă doamnă şi-a reînnoit temerile în scrisoarea care a ajuns la Budapesta, potrivit jurnalului, la 23 decembrie.

20 comentarii

ParpanghElE : M a n d r i a NATIONALA 28-12-2011 - 12:32

HU. ngaRIA a alunecat pe panta paguboasa a unui nationalism extremist care nu poate fi tolerat niciunde , si in special intr-o EUROPA si asa zguduita de fantomele unui trecut insangerat . Asocierea cu un partid extremist cum este Jobbik , cu manifestari rasiste evidente ,indreptate impotriva etniei rome destul de numeroase , si evident a evreilor care nu reprezinta ca numar nici un deranj real ,a determinat cancelariile OCCidentului sa declanseze reactii fatis ostile regimului condus de (oare) Viktor Orban, amicul pastorului Tokes Laszlo si a E. S . domnul PRESEDINTE TRAI AN BASESCU !

romulus 28-12-2011 - 17:20

bai labaskin – Ungaria a pus impozite mai mari pe bancile rudelor tale – si a renuntat la pensiile private – de kakao ale coreligionarilor tai banditi! ARTICOLUL – CU LIBERTATI, bla, bla – sunt minciunile lui Hillary din ghetoul din Odessa!

urbos 28-12-2011 - 12:37

Despre Romania nu spune nimic cutra asta? De cand Romania e data ji danimii(toti ambasadorii SUA fiind niste spurcaciuni ji danesti de cand Basescu e la putere), SUA nu da din cioc in fata dictaturii pe care o consolideaza lepadatura securista de la Cotroceni, ba din contra, spurcaciunea pe post de ambasador incurajeaza incalcarea legii, a chiar a Constitutiei.

ParpanghElE : M a n d r i a NATIONALA 28-12-2011 - 13:13

Bravo Bibicule Kombatzi TARE ! Au ajuns banii din culturile de MAC ? Si sa nu prizezi prea tare ! Ca poate te va prezenta iarasi ,careva la Trei Coceni la o sampanie de sfarsit de AN si de MANDAT !

romulus 28-12-2011 - 17:23

esti rau – a fost si un ambasador SUA popo naut!

S.R.I. 28-12-2011 - 13:49

Rugam oficial conducerea ziarului online „Ziua veche” sa ne trimita toate datele de internet al acestui specimen care semneaza cu numele de „ubros” pentru a-l repera si a-l aresta pentru mizeriile pe care le debiteaza zilnic pe acest forum.

Multumiri,

General maior activ,

Patrunjel Anastase

ParpanghElE : M a n d r i a NATIONALA 28-12-2011 - 17:14

Cu un C. V. atat de impresionant {sobru/urbos : ciuciulete, ereticu ,tachelale si phata morgana /neticzc} privind autoproclamata origine , este incerta apartenenta la regnul uman ! Dar cred ca insusi Ch. Darwin ar avea serioase probleme in cea ce priveste apartenenta la regnul ANIMAL! mAI DEGRABA , CRED ca aparti/neti ZOMBIILOR ,maximum chucapabra

Ciu Huhu 28-12-2011 - 20:30

Ma adresai lui Parpanheie.

Ereticul 28-12-2011 - 22:17

Serviciul (SRI) a fost conceput ca o instituţie fără caracter represiv, neavând competente în desfăşurarea activităţilor de urmărire penală. De altfel, Legea de organizare şi funcţionare prevede în mod expres că personalul S.R.I. nu poate efectua acte de cercetare penală, nu poate lua măsura reţinerii sau arestării preventive, iar subunităţile sale nu dispun de spaţii proprii de arest. În cazurile complexe, când sunt necesare cunoştinţe de specialitate, la cererea organelor judiciare competente, persoane anume desemnate din Serviciul Român de Informaţii pot acorda sprijin la efectuarea unor acte de urmărire penală pentru infracţiuni contra securităţii statului.

http://www.sri.ro/categorii/17/misiune.html

Ciu Huhu 29-12-2011 - 06:27

Esti evreu din Israel.

ParpanghElE : M a n d r i a NATIONALA 28-12-2011 - 14:41

A P E L (sub) U M A N I T A R ! BLOGERI si blogerite !–––––––STIM ca urbos/sobru skarbos este un …gonoi ! Dar este gonoiul nostru de pe acilea., si daca trebuie , iaka il maturam sub pres ! Nu il dam ! ESTE …gunoiul nostru!

romulus 28-12-2011 - 17:24

nu ti -a zis nimeni ca, caftanul tau pute a usturoi si a nespalat?

ParpanghElE : M a n d r i a NATIONALA 28-12-2011 - 17:38

esti intr-o usoara confuzie amice, daca e vorba de dammpf, atunci e vorba de altceva! Cine are incontinenta urinara si fecaloida, hai spune repede, pina nu-ti sopteste iarasi cineva din ..redactie!

cozmin 28-12-2011 - 20:28

urbos=sobru este un specimen bine cunoscut pe forumurile
fos ZIUA si azi Ziua veche.se cunoaste perfect IP lui din Ploiesti.
Acest excrement care are o malformatie patologica,o ura inascuta
mostenita si din familie impotriva evreilor.Acest NUL este prea marunt sa fie luat in seama,lasati-l sa latre pana cand intr-o zi va crapa de pedeapsa lu
Dumnezeu.Cred ca el ise uraste pe el inssusi si chiar neamul lui.
Cei care ar fi fost mai mult raspunzatori si critici fata de astfel de indivizi ,sunt
moderatorii si conducerea acestui forum”Ziua Veche”…
An Nou Fericit tuturor romanilor si evreilor din intreaga lume!

urbos 28-12-2011 - 20:47

Toate schelalaielile voastre pe forumuri confirma tot ce se spune despre voi, rasa degenerata, ticaloasa, mincinoasa si agresiva, asa ca, ceea ce se intampla e doar ca lumea va vede asa cum sinteti. Nici eu nu mi-am imaginat ca sinteti in halul asta.
Ati cam belit-o cu internetul asta, ca informatia circula, tot mai multi oameni afla cine sinteti de fapt, si degeaba v-ati facut departament de postaci cu misiunea de a deziforma, de a incita si de a va machia, ca mai rau va afundati.

cozmin 28-12-2011 - 21:07

Reactia a venit,sobru a aparut iar ficatul incepe sa-i crape…
Hai ca m-a distrat
Tu stii exact cine este pe aici evreu si cine este roman,animalule?
Aici suntem toti romani cu diferenta ca majoritatea sunt oameni cu
bun simt si educatie,nu pleve neimplinite ordinare!

urbos 28-12-2011 - 21:17

Daca te dai roman de ce nu ai urat un an fericit si musulmanilor, budistilor sau patagonezilor?

cozmin 28-12-2011 - 21:36

Ei nu ma intereseaza,sunt departe de Hristos din neam de evrei .
An Nou Fericit !

urbos 28-12-2011 - 21:44

Asa ca, daca tot sint aia departe de Hristos, faci urari ucigasilor Lui. Foarte tare.

Gata, nu te mai osteni, imputi doar atmosfera.

mircea 28-12-2011 - 20:29

ce mai vor si unguri asti.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult