Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK | 5 motive pentru care rujurile mate sunt cele mai indicate pentru plaja | Mediul de afaceri începe să se rarefieze. Tu cu cine faci business?

SUA schimbă piciorul

Scris de : Marin Neacşu     2011-01-12 11:12

Plecat cu o armată de ziarişti după el,  pe care i-a briff-uit pe drum,  din zbor, cu privire la intenţiile vizitei în China, secretarul de stat al Apărării  SUA, odată ajuns la discuţii cu prietenii chinezi,  o întoarce ca la Beijing.

Convorbiri chino-americane Dacă pe drum povestea ziariştilor cât de mult îl îngrijorează avionul invizibil abia testat de chinezi, menţionând că subiectul discuţiilor îl va constitui  tehnologia militară chineză care reprezintă un pericol pentru siguranţa SUA,  odată ajuns la discuţii, domnul Gates a schimbat placa. Şi nu pot să nu îmi amintesc anecdota  cu iepuraşul care în momentul în care e pus în  faţa ursului după ce tot ameninţase că vrea să îl împuşte, brusc la întrebarea ce face, răspunde  “curăţ arma şi vorbesc prostii.”

Ei bine, ajuns la discuţii faţă în faţă cu prietenul chinez preşedintele Hu Jintao,  domnul Robert Gates a abordat brusc subiectul Coreea de Nord, ale cărei încercări -zice Gates -de a pune la punct o bombă atomică, jucându-se de-a experienţele nucleare pe sub pământ sunt  un real pericol pentru “SUA ale Americii”, cum spunea Garcea. “ Cu un program continuu de dezvoltare a armelor nucleare şi dezvoltarea rachetelor balistice intercontinentale, Corea de Nord devine un pericol direct şi trebuie să ţinem cont de acest lucru”, a declarat domnul Gates în fată oficialităţilor chineze, după ce cu doar o zi înainte,  în avionul ce îl transporta către Beijing, declarase vizavi de chinezi de data această  : “Ei au fără îndoială posibilitatea să pună în pericol forţele noastre, dislocate în zonă. Trebuie să le acordăm atenţia cuvenită şi să ne luăm măsurile adecvate prin programele noastre.”

Henţ domnule Gates! Când  ai spus adevărul ? Se pare că domnul Gates are memoria scurtă şi acest lucru este dovedibil. În primul rând pentru că uită azi ce a spus ieri  şi în al doilea rând, pentru că foloseşte (probabil de teamă să nu uite, dacă ar folosi alte  subiecte) aceleaşi marote şi pentru o ţara şi pentru alta.

Interesant este şi modul în care domnul Gates îşi justifica punctele de vedere. Dânsul spune că nord-coreenii sunt responsabili pentru situaţia din zonă, prin scufundarea unui vas de pescuit sud-corean în 2010, iar sud-coreenii însă sunt îndreptăţiţi să răspundă  provocărilor  nord coreene, dar nu trebuie să se angajeze în discuţiile pentru pace propuse de nord-coreeni pentru data de 27 ianuarie 2010. De fapt, sud-coreenii, bine sfătuiţi, au respins apelul la discuţii, pe motiv că aceastea ar fi doar încercări de  a obţine ajutor economic. Deci Coreea de Nord este învinuită şi refuzată doar pe baza unor presupuneri.

Să ne amintim Războiul din Irak, unde  Bagdadul a fost devastat şi toate dovezile  şi nepreţuitele opere de artă ale miticului Babilon au dispărut iar apoi petrolul irakian deturnat către o altă direcţie, in cautarea armelor nucleare si chimice ale lui Sadam, arme care nu au fost găsite aşa cum nu vor mai fi găsite nici comorile Babilonului, sau războiul din Afganistan care a fost declanşat în căutarea lui Osama Bin Laden, inamicul public numărul 1 al omenirii, care nu a fost gsit cum nu au fost găsite nici armele chimice irakiene. S-au găsit însă câmpurile de Opiu, marijuana şi alte  “nimicuri” ale solului afgan, care şi ele au fost deturnate.

Ce se va caută acuma în Corea de Nord, am înţeles, se vor caută instalaţiile de fabricare a bombei atomice. Ce se va găsi ? Va las să ghiciţi. În încheierea discuţiilor   “oficiale” domnul Gates a ţinut să sublinieze că cine s-a fript odată în ciorbă, suflă şi în iaurt şi de aceea  nu are de gând să ia în serios dorinţa de negocieri a nord-coreenilor. Deci, în ciudă aparenţelor şi intenţiilor declarate pompos în faţă lumii că vor să dezamorseze situaţia din zonă, mesajul este că vor să îi asigure pe sud coreeni şi nu numai,  că au sprijinul total al celor 29000 de militari americani dizlocaţi în zonă şi că orice răspuns vor da provocărilor nordiste, va fi împărtăşit de diplomaţia (şi trupele) SUA.

Dacă cineva a înţeles altceva din declaraţiile americane, aştept comentariile.
Alte stiri din: Externe Afisari - 566
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante