Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România | Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK

SUA: Trump și Sanders câștigă în New Hampshire

Scris de :     2016-02-10 08:35

Purtați de mânia unei părți a electoratului american, republicanul Donald Trump și democratul Bernie Sanders au câștigat detașat marți primarele prezidențiale din New Hampshire, Hillary Clinton înregistrând o primă înfrângere usturătoare, într-o campanie imprevizibilă, notează AFP.

Trump și Sanders câștigă în New HampshireSondajele anticipau un rezultat nefavorabil pentru Hillary Clinton, dar ea a sperat că va recupera cel puțin parțial diferența.

Bernie Sanders, senator democrat socialist în vârstă de 74 de ani care promite o revoluție politică, a obținut însă 59% din voturi față de 39% pentru Hillary Clinton, care a învins în acest stat în 2008, potrivit rezultatelor parțiale după numărarea a 43% din voturi.

Donald Trump, miliardarul din domeniul imobiliar care denunță incompetența liderilor politici în declarații incendiare, a obținut 34% din voturile republicanilor, potrivit rezultatelor parțiale după 44% din voturile numărate.

Guvernatorul republican moderat de Ohio, John Kasich, a creat surpriza clasându-se pe locul al doilea (16%), în timp ce senatorul de Florida Marco Rubio a coborât pe poziția a cincea, cu 11% din voturi, după fostul guvernator de Florida Jeb Bush. I-a devansat ultraconservatorul senator de Texas Ted Cruz, cu 12% din voturi.

Micul stat New Hampshire (1,3 milioane de locuitori) a fost al doilea stat american care a votat, la o săptămână după Iowa, în lungul proces, stat după stat, care va permite desemnarea în această vară a celor doi candidați, democrat și republican, la Casa Albă.

Hillary Clinton a câștigat săptămâna trecută în Iowa la o mică diferență în fața lui Bernie Sanders.
Alte stiri din: Externe Afisari - 162
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante