Acasa InternationalExterne Tragedie pe Volga. Zeci de morţi, după scufundarea unui vas VIDEO

Tragedie pe Volga. Zeci de morţi, după scufundarea unui vas VIDEO

scris de M.A.
772 Afisari

Doar 80 de persoane (din cele 208 aflate la bordul navei de croazieră „Bulgaria”, scufundată duminică în fluviul Volga, în Rusia Centrală) au fost salvate.

Vasul Bulgaria s-a scufundat in Volga (foto kp.ru)

Vasul Bulgaria s-a scufundat in Volga (foto kp.ru)

Potrivit ultimelor informaţii prezentate de Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, citat de ITAR-TASS, capacitatea vasului era de 120 de locuri.

„Din informaţiile primite de la rude, care continuă să dea telefoane, la bordul navei se aflau 208 oameni. Cifra va mai fi verificată”, a spus purtătorul de cuvânt al instituţiei, Irina Adrianova.

Din cele 208 persoane, 80 au fost salvate de o ambarcaţiune ce trecea prin zonă în timpul tragediei. Echipele de salvare au scos deja de pe epava navei, scufundate la o adâncime de 20 de metri, 24 de cadavre. Autorităţile ruse au anunţat că vor ridica nava la suprafaţă, transmite Agerpres.

Anterior, preşedintele Republicii Tatarstan, Rustam Minnihanov, a afirmat că la bordul navei s-ar fi aflat 196 de persoane.

De asemenea, presa rusă citând surse oficiale, relata că la bord s-ar fi aflat 185 de persoane. „Nava turistică este răsturnată de pe o parte pe alta de curenţii din Volga, iar combustibilul se scurge din rezervoare”, împiedicând acţiunile de salvare, a spus directorul centrului regional pentru situaţii de urgenţă, Igor Panshin. Panshin a declarat însă că scafandrii au reuşit să facă opt scufundări în cursul nopţii, principala lor prioritate fiind sala de muzică a navei, unde se aflau mulţi copii în momentul producerii accidentului.

Referindu-se la posibilele cauze ale accidentului, el a afirmat că, potrivit relatărilor martorilor oculari, nava a încercat să schimbe direcţia, înclinându-se puternic pe partea dreaptă, moment în care a fost lovită de valuri, care au inundat puntea. „Nava a mai plutit încă opt minute”, a spus Panshin.

Zona de căutare a supravieţuitorilor a fost extinsă de la 20 la 25 de kilometri în aval pe Volga.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult