Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Praful radioactiv de la Cernobîl este încă o problemă serioasă | Pentagonul aduce drone militare MQ-9 Reaper în România | Raport oficial: Încălzirea globală va devasta omenirea până în 2050 | Ce decizii s-au luat la Adunarea generală a Fundației Colegiului Național de Apărare | Marea familie FRFK

Transnistria: Monument pentru generalul criminal Lebed

Scris de :     2012-06-12 18:12

Fostul comandant al armatei 14-a, generalul Alexandr Lebed, a fost decorat post mortem de liderul de la Tiraspol cu cea mai înaltă distincţie militară din Transnistria, Ordinul Suvorov de gradul I.

Transnistria - Monument pentru generalul criminal Alexandr Lebed

Transnistria - Monument pentru generalul criminal Alexandr Lebed

Medalia a fost înmânată fratelui lui Alexandr Lebed, colonelul Alexei Lebed. Tot marţi, în Tighina, a fost dezvelit monumentul generalului criminal Lebed, informează presa rusă, preluată de Unimedia. Printre participanţi la ceremonie s-au numărat şi ambasadorul cu misiuni speciale al ministerului rus de Externe, Serghei Gubarev, şi consilierul în Ambasada rusă la Chişinău, Vitali Triapiţîn.

“Astăzi sărbătorim Ziua Rusiei. Aducem omagiu unui general de luptă, prin eforturile căruia acum 20 de ani a fost oprită vărsarea de sânge în regiunea noastră. Noi omagiem şi Federaţia Rusă, care în prezent participă la operaţiunea de menţinere a păcii în Transnistria, protejează securitatea şi vieţile oamenilor. Memorie veşnică lui Alexandru Ivanovici (Lebed) şi gratitudine tuturor soldaţilor ruşi”, a declarat Evgheni Şevciuk, liderul separatist de la Tiraspol.

În anii 1992-1995, Alexandr Lebed a condus armata a 14-a, dislocată în Transnistria. A decedat în 2002 într-un accident aviatic, când era guverantor al regiunii Krasnodar, Federaţia Rusă. De asemenea, Evgheni Şevciuk a instituit recent o medalie comemorativă cu titlul „20 de ani de la respingerea agresiunii militare asupra apărătorilor independenţei republicii nistrene moldoveneşti”
Alte stiri din: Externe Afisari - 359
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante