Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Ce se întâmplă în creierul omului în primele cinci minute după moarte | Există o forţă misterioasă în Univers | Când începe ANUL NOU CHINEZESC. Ce zodie va avea buzunare pline! | Creierul îţi poate dezvălui care îţi sunt prietenii | NASA a testat sistemul de energie nucleară pentru misiunea pe Marte

Trezorierul Vaticanului, inculpat pentru abuzuri sexuale asupra unor copii

Scris de :     2017-06-29 09:51

Trezorierul Vaticanului, cardinalul australian George Pell, a fost inculpat pentru multiple abuzuri sexuale asupra unor copii în Australia, a anunţat poliţia locală, relatează AFP.

George Pell, prelatul catolic cu cel mai înalt rang în Australia, a fost interogat la Roma de poliţia australiană în octombrie, din cauza unor acuzaţii de pedofilie pe care le respinge.

”Poliţia (din statul) Victoria l-a inculpat pe George Pell pentru infracţiuni vechi de agresiune sexuală”, a declarat pentru presă comisarul adjunct Shane Patton, care a precizat că există numeroase plângeri cu privire la aceste acuzaţii.

Potrivit lui Patton, prelatul în vârstă de 75 de ani a fost inculpat şi citat în faţa justiţiei. El urmează să se prezinte pe 18 iulie la un tribunal, în primă instanţă, la Melbourne, în sud-estul Australiei, pentru a fi audiat.

Poliţia nu a vrut să răspundă vreunei întrebări, subliniind asupra necesităţii de a apăra integritatea procedurii judiciare.

Acuzaţiile formulate împotriva cardinalului Pell au apărut după o lungă anchetă cu privire la răspunsul instituţiilor în Australia faţă de abuzuri sexuale comise asupra unor copii, solicitată de Guvern în 2012.

Cardinalul Pell a fost audiat în trei rânduri în acest cadru şi a recunoscut în Comisia de anchetă că a ”eşuat” în gestionarea preoţilor pedofili în statul Victoria în anii ’70.

El a fost făcut preot în 1966, la Roma, după care a revenit în Australia în 1971, unde a urcat treptele ierarhiei catolice. El a fost ales în 2014 de către Papa Francisc să asigure mai multă transparenţă finanţelor Vaticanului.
Alte stiri din: Externe Afisari - 65
Recomandarile Editorilor
Comentarii

 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
Prognoza METEO. Cum va fi VREMEA în perioada 23-30 aprilie 2018 Citeste
Intresting articles
auto moto
wierd stories
Science
vacante