Acasa InternationalExterne U.S. Navy made in China

U.S. Navy made in China

scris de Laurentiu Banches
240 Afisari

O investigaţie realizată de o comisie a Senatului SUA arată că mai multe piese electronice contrafăcute în China sunt folosite în echipamentele Marinei Americane.

Elicopter SH-60B (foto: aircav.com)

Conform BBC, piese electronice contrafăcute în China au fost descoperite în peste 70% din cele aproximativ un milion de piese suspecte găsite, restul de 30% provenind din Marea Britanie şi Canada. Printre cele 1800 de cazuri de contrafacere se numără piese de la elicopterele SH-60B, avioanele de transport C-130J şi C-27 J şi în avionul Marinei P-SA Poseidon.

Potrivit Radio România Actualităţi în documentul prezentat de comisia din Senatul SUA, se acuză lacune în cadrul lanţului de aprovizionare al Statelor Unite şi eşecul Chinei de a limita piaţa produselor contrafăcute. Aceştia specifică faptul că defectarea unei piese esenţiale ar putea pune în pericol siguranţa naţională şi ar putea genera costuri mai mari pentru Pentagon.

5 comentarii

Ghita Bizonu' 22-05-2012 - 20:33

Pai este vina Chinei sau a Pentagonului care nu isi verica mai atent furnizorii ? Si la o adica vina dezonor afacesiti amrlocani care ptr un pumn de dolari isi taie singuri craca pe care stau…

digital 22-05-2012 - 23:52

și la ei funcționează comisiile ca la noi!
cel mai tare va fi atunci când vor constata că trebuie să se specializeze în România,pentru a fi cu adevărat,tari în comisii,acuma abia sunt în stadiul de pionierat!
hahaha!

Salut 23-05-2012 - 00:44

Comisiile astea au darul sa descopere ce stie toata populatia de ani buni, daca nu de decenii.

Salut 23-05-2012 - 00:53

Comisiile astea au darul sa descopere ceea ce stie (sau banuieste, sau e evident) toata pop_ulatia de ani de zile. Nu glumesc. Discutia publica despre piesele electronice „Made in China” e de vreo trei ani. Cine stie cat s-a agravat fenomenul intre timp.

digital 23-05-2012 - 09:24

crezi că nu e totul sub control?!
eu cred că e!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult