Acasa InternationalExterne Uniunea Vamală Rusia-Belarus crapă? Lukaşenko s-a săturat de Moscova

Uniunea Vamală Rusia-Belarus crapă? Lukaşenko s-a săturat de Moscova

scris de M.A.
581 Afisari

Uniunea Vamală Rusia-Belarus crapă? Conflictul economic dintre Moscova şi Minsk a intrat într-o nouă fază. Lukaşenko s-a săturat de Rusia şi minciunile ei.

Uniunea Vamală Rusia-Belarus crapă? Lukaşenko s-a săturat de Moscova

Uniunea Vamală Rusia-Belarus crapă? Lukaşenko s-a săturat de Moscova

După ce Kremlinul a ameninţat cu suspendarea livrărilor de petrol în Belarus şi blocarea importului de produse lactate pe piaţa rusă, Lukaşenko a anunţat că nu va mai furniza benzină Federaţiei Ruse, informează Unimedia, care citează rbcdaily.ru. Astfel, autorităţile belaruse au încălcat obligaţia de a furniza produse petroliere în Federaţia Rusă. Potrivit directorului comercial al „Novotek Trading”, Dmitri Gusev, Bursa Internaţională de Mărfuri din Sankt-Petersburg nu primeşte nicio ofertă din partea Belarusului de două săptămâni. „Se pare că ei crează rezerve de benzină în ţară în cazul în care Rusia va bloca exporturile de petrol”, a spus Gusev.

Potrivit unor înţelegeri, între cele două ţări există aşa-numitul „echilibru petrolier” – petrolul brut se exportă din Rusia către uzine de prelucrare a petrolului din Belarus, şi se reîntoarce ulterior sub formă de produse petroliere înapoi pe piaţa rusă. Acum însă acest echilibru este perturbat.

La mijlocul lunii august, preşedintele belarus, Alexandr Lukaşenko, a criticat Uniunea Vamală şi a declarat că „Rusia a minţit Belarusul”. Criticile au fost aduse în timpul unei conferinţe de presă, care a avut loc la Minsk.

Politicianul a spus că Uniunea Vamală nu este funcţională, iar Rusia nu-şi onorează promisiunile făcute la lansarea acestui proiect şi că „există ordin de a nu permite Belarusului pe piaţa Rusiei”, notează Infotag. „Este un proces foarte complicat. Se pare că cineva trebuia să iniţieze acest lucru pentru a demonstra: „Uitaţi-vă, cum lucrez în această direcţie!”. Aşa se întâmpla de multe ori în relaţiile noastre cu Federaţia Rusă. Desigur, în cazul în care Uniunea Vamală va fi construită conform principiilor clasice, care sunt acceptate în întreaga lume, pentru Belarus este destul de bine: o piaţă cu 170 de milioane de consumatori, niciun fel de bariere în comerţ. Nu ne temem că vom fi înăbuşiţi de Rusia – un monstru imens, nu ne temem că Rusia va veni pe piaţa noastră. Însă, nici Rusia nu trebuie să îngrădească accesul nostru în Kazahstan şi nici pe piaţa rusă”, a subliniat Lukaşenko.

De asemenea, preşedintele Belarus a menţionat că Moscova blochează accesul mărfurilor belaruse pe piaţa rusă. „Vă aduceţi aminte despre „războiul zahărului”, „războiul laptelui” şi aşa mai departe. Cel mai important ideolog şi reprezentant comercial în Rusia este Onişcenko. El este specialist principal şi în ceea ce priveşte vinurile moldoveneşti, apa minerală din Georgia, carnea, laptele şi zahărul nostru. Ştiţi foarte bine cum sunt puse în funcţiune aceste pârghii”, a mai declarat preşedintele Lukaşenko.

5 comentarii

pathfinder 06-09-2013 - 23:30

In primul rand trebuie investigata originea cuvantului „crapa”.
Rusii albi vor si ei niste miliarde…
Hehehehe…

CONGO 07-09-2013 - 00:27

Adica rusii-rusi sunt chiar mai jefuitori decat americanii?
Nu-mi vine sa cred!
Pai sa vedem cate tari a invadat Rusia si cate obamanagiii americani, care sunt zgarcitiiiii, dar garciti baiiiiii! O picatura de petrol sa nu lase lumii civilizate, zau asa!

Antibasistul 07-09-2013 - 03:27

Si rusii si americanii sint evrei si fura toata avutia lumii. Lumea va ramine fara nici un leu si toti altii vor merje sa se imprumute de la evei, cu camata, asa ca evreii vor fi tot mai bogati si vor stapini galaxia. Apoi vor cumpara alte si alte galaxii. CONGO esti un prost ,eu Antibasistul am visat intr-o stare de hipnoza toate acestea, vei vedea ca am dreptate.

Antibasistul 07-09-2013 - 13:19

Postarea de sus nu-i scrisa de mine!

ValVerde 07-09-2013 - 03:57

La pedale si la mersul vioi, cu cintec !!!
Nu mai visa la hidrocarburi. Lasa-le acolo intre sisturi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult