Acasa   ·   Echipa ZiuaVeche.ro   ·   Contact   
Ziuaveche.ro pe Facebook  Ziuaveche.ro pe Twitter  RSS - Ziuaveche.ro  Abonare Newsletter - Ziuaveche.ro
Universul subteran din Beijing | Calendarul fiscal 2017 | Creierul se micșorează în timpul somnului | Un ”continent pierdut” a fost descoperit sub insula Mauritius | LEACURI DIN NATURĂ: Turmericul

Ce i–a promis Trump lui Netanyahu

Scris de :     2016-09-26 06:44

Candidatul republican la preşedinţie Donald Trump i-a spus duminică premierului Benjamin Netanyahu că, în cazul în care va fi ales preşedinte al Statelor Unite, va recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului, a anunţat echipa sa de campanie, ceea ce ar însemna o schimbare dramatică a poziţiei americane în această problemă, scrie Reuters.

Ce i  a promis Trump lui Netanyahu geopolitica În cadrul unei intâlniri de peste oră în Trump Tower, la New York, magnatul în domeniul imobiliar i-a spus premierului că administraţia sa va “recunoaşte Ierusalimul drept capitala indivizibilă a statului Israel”.

Israelul consideră Ierusalimul capitala sa, însă comunitatea internaţională nu recunoaşte acest lucru, inclusiv Washingtonul, iar cele mai multe ţări au ambasade la Tel Aviv.

Palestinienii vor ca Ierusalimul de Est, cucerit de israelieni în Războiul din 1967, să fie capitala statului pe care depun eforturi să-l înfiinţeze, alături de Israel, în frontierele de dinaintea războiului.

Potrivit echipei de campanie a miliardarului newyorkez, Trump a convenit cu Netanyahu, în timpul acestei întâlniri cu uşile închise, că în Orientul Mijlociu va fi pace atunci când “palestinienii vor renunţa la ură şi violenţă şi vor accepta Israelul ca stat evreu”.

Trump şi Netanuahy au discutat “pe larg”, potrivit unui rezumat al întâlnirii prezentat de echipa de campanie a candidatului republican, despre gardul de la frontiera Israelului, evocat de miliardarul newyorkez în legătură cu planul său controversat împotriva imigraţiei care include, între altele, ridicarea unui zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic şi impunerea unei interdicţii musulmanilor de a pătrunde pe teritoriul american.

Între alte probleme din regiune, cei doi au discutat despre lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, asistenţa militară pe care Statele Unite o oferă Israelului şi pe care Trump a catalogat-o drept “o investiţie excelentă”, şi acordul în dosarul nuclear iranian, pe care l-au criticat atât candidatul republican, cât şi premierul israelian.
Alte stiri din: Geopolitica Afisari - 141
Recomandarile Editorilor
Comentarii

Opinii
 
Dezbateri
 
Politica
 
Magazin
 
Revista Presei
 
Stiinta-IT
 
Aroma de vinil
 
Poza Veche
 
Bancul zilei
 
Abonare newsletter
Mai cititi si ...
decebal tower
birouri zona decebal
apartamente zona decebal
apartamente lux unirii
apartamente de lux unirii
apartamente 2015 unirii
apartamente noi 2015 unirii
birouri noi 2015 unirii